Vadegust
Què fer si se’t clava una espina de peix a la gola
agraph -->

Ens ha passat a tots. I fins i tot a vegades hem tingut por, menjant peix, que se’ns clavés una espina a la gola. És bastant freqüent i, alhora, molt incòmode. El peix és un aliment clau a la dieta, però les seves espines poden ser ingerides de manera accidental i clavar-se o adherir-se en algun punt del recorregut digestiu. Si això pasa, existeixen alguns aliments que poden ajudar a baixar l’espina de manera senzilla cap a l’estómac, lloc on serà eliminada pels sucs gàstrics, tal i com recull ‘La Vanguardia’.

Aquests són productes molt fàcils de trobar en qualsevol rebost, ja que formen part dels elements bàsics de la nostra cuina. Abans, seria recomanable intentar tossir, ja que és el mecanisme de defensa del nostre organisme i el que millor expulsarà a un cos estrany de qualsevol de les vies respiratòries o digestives on es trobi. Sempre, és clar, que es tracti d’una espina petita que només molesta.

Però si, tot i així, no aconseguim treure l’espina, podem prendre alguns d’aquests aliments:

Plàtans en un supermercat | Pixabay
Plàtans en un supermercat | Pixabay

Plàtans

La viscositat d’aquesta fruita pot provocar que l’espina acabi per adherir-se quan passa per la gola. Una vegada atrapada a la bola del plàtan, serà conduïda cap a l’estómac.

Molla de pa

Podem agafar la molla de qualsevol pa que tinguem a casa, ja sigui d’una barra o de motlle tallat en llesques. Si humitegem la part blanca en aigua o llet, l’escorrem i fem una bola prou gran perquè puguem empassar-la aconseguirem que aquesta massa empenyi l’espina cap avall.

Arròs blanc

Si bullim un grapat d’arròs blanc i l’ingerim sense aigua, també ajudarà a desprendre l’espina de la nostra gola.

Patata bullida

Un altre producte estrella en el nostre rebost és la patata, perquè bullida també pot complir la funció dels aliments anteriors. La seva massa densa pot ser d’ajuda per a empènyer l’espina cap a l’estómac.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa