Vadegust
Què et pot passar si treus la floridura dels aliments i te’ls menges

Segur que ho has fet alguna vegada: has vist que algun dels aliments que tenies a casa tenia una mica de floridura i, en comptes, de llençar-lo, has decidit treure el tros que s’havia fet malbé i menjar-te l’aliment. Doncs has de saber que no és una bona idea, ja que et pot afectar greument a la salut.

En primer lloc, cal recordar que la floridura són fongs, organismes microscòpics que viuen en la matèria vegetal o animal i que es presenten en els aliments quan aquests estan en fase de descomposició, un clar indicatiu que ja estan en mal estat i no te’ls pots menjar

És molt important que sempre que vegis que un aliment té floridura, el llencis immediatament, mai facis això de treure la part que té floridura i menjar-te la resta. Per què no es pot fer això? Per la senzilla raó que la floridura penetra a l’interior de l’aliment i el contamina tot, encara que només ho apreciïs físicament en la part que té les taques, tal i com recull Ok Diario.

Un pa amb floridura | Pixabay

La veritat és que si decideixes treure la floridura i menjar-te la resta, ja sigui pa, fruita o el que sigui, els riscos als quals t’exposes són problemes digestius, picor d’ulls, dificultats respiratòries o irritació de gola, tot derivat de la ingesta de floridura que s’ha generat per diferents fongs i bacteris. Aquestes són només algunes de les reaccions adverses més habituals, que es poden agreujar encara més en el cas de persones que pateixen asma.

És igualment important que, a més de no menjar-te l’aliment en qüestió, tampoc l’oloris, ja que les espores que són presents en la floridura penetren en el teu nas i infecten en primer lloc les vies respiratòries. Qualsevol aliment que creguis que pot estar en mal estat, ja sigui per tenir floridura o per qualsevol altre motiu, has de llençar-lo immediatament per a no exposar-te a una contaminació que acabi implicant-te un greu problema de salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa