Vadegust
Què és realment l’aiguasal de les pipes?

Segur que en nombroses ocasions t’has preguntat què és realment l’aiguasal que posa en algunes bosses de pipes. Segons publica ‘Ok Diario‘, i tal i com sembla, el terme té a veure amb pipes que han estat fetes amb aigua i sal. En concret, per a fer les pipes, aquestes se solen bullir abans de torrar-les i afegir-hi una capa de sal per a fer que siguin més salades. No obstant això, l’aiguasal és un mètode en el qual les pipes es bullen amb aigua i sal de manera que es redueix bastant la quantitat d’aquest segon ingredient.

Un cop bullides, es torren igual que les altres però no se’ls afegeix aquesta capa de sal en haver-se bullit en aigua que ja estava salada. El resultat són unes pipes que si les comparem amb les salades, o les “normals”, tenen molta menys quantitat de sal: un total de 2 o 3 grams davant dels més de 13 que tenen les que hem pres tota la vida.

Peles de pipes | Pixabay

Són llavors una millor opció per a gaudir del nostre snack preferit? Els experts així ho asseguren però la veritat és que encara que restin en quantitat de sal, no deixen de ser un aliment que té 600 calories per 100 grams, de manera que mai hem d’excedir-nos d’aquests 10 grams que es recomanen amb la finalitat de tenir una aportació calòrica que sigui d’unes 60 calories.

Un problema si tenim en compte que gairebé sempre que obrim un paquet no acostumem a deixar de menjar-ne fins que l’acabem del tot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa