Vadegust
Què engreixa més, la molla o l’escorça de pa

Si ets un amant del pa, però alhora et vols cuidar i vigilar el que menges per no engreixar-te, segur que en més d’una ocasió t’hauràs preguntar què engreixa més, si la molla o l’escorça. De fet, sempre s’ha dit que el pa engreixa, la qual cosa pot suposar un problema especialment quan estàs a dieta o quan vols controlar el teu pes, per la qual cosa potser has de reduir el consum o canviar el tipus de pa que menges per un altre que sigui més saludable.

Alhora, sempre s’ha dit que la molla engreixa més que l’escorça, però la veritat és que és un dels grans mites que envolten a aquest aliment, i no és cert. Tant la molla com l’escorça tenen la mateixa massa, però la molla conté un 45% més d’aigua que l’escorça, la qual cosa al final fa que tingui menys calories, per la qual cosa engreixa menys. També cal dir que l’escorça engreixa més però conté major quantitat de nutrients, com ara antioxidants o fibra, tal i com publica Ok Diario.

Diversos pans de pagès | Pixabay
Diversos pans de pagès | Pixabay

Si estàs a dieta i vols moderar el consum de pa, cerca sempre el més saludable, que és l’integral, i si és un altre tipus i vols triar, la molla engreixarà menys, però tampoc t’atipis, ha de ser una quantitat moderada perquè no sigui perjudicial. L’Organització Mundial de la Salut recomana menjar 250 grams de pa al dia, per persona, uns 40-50 grams en cada àpat i com a part d’una dieta saludable, ja que conté nutrients que són bàsics per a l’organisme.

El pa de sègol és el que conté més fibra, encara que el que més es consumeix a Espanya és el pa de blat. Si no vols renunciar al pa però necessites reduir les calories, el pa integral -amb almenys un 75% de farina integral en la seva composició- és la millor opció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa