Vadegust
Què engreixa més el gaspatxo o el salmorejo?

El gaspatxo i el salmorejo són dos plats totalment estiuencs. Apareixen a taula quan arriba la calor i és temporada de tomàquets. I tots n’acostumem a menjar-ne molt sovint durant aquesta època de l’any. Per això, segur que en més d’una ocasió t’has preguntat què engreixa més, si el salmorejo o el gaspatxo. Doncs et donem la resposta.

Primer cal saber en què es diferencien tots dos plats. Tal i com publica ‘Ok Diario‘, el gaspatxo és una sopa freda d’hortalisses amb una textura líquida, mentre que el salmorejo és una emulsió la textura de la qual és molt semblant a la de la maionesa.

Pel que fa als ingredients, tots dos plats s’elaboren amb tomàquet, pa dur, oli d’oliva extra verge i all. En el gaspatxo, a més del tomàquet, s’utilitzen altres hortalisses, com el cogombre i el pebrot, i també s’hi afegeix aigua.

La recepta tradicional de gaspatxo per a quatre persones és la següent: 1 quilo de tomàquets, 2 grans d’all, 50 grams de ceba, 100 grams de pebrot vermell, 70 grams de cogombre, 40 grams d’oli d’oliva verge extra, 50 grams de pa blanc remullat en aigua, 2 cullerades de vinagre i sal. En total, 719 calories, la qual cosa equival a 179 per persona.

Un parell de plats amb salmorejo | Pixabay

Anem ara amb el salmorejo. Els ingredients de la recepta tradicional són: 1 quilo de tomàquets, 2 grans d’all, 2 cullerades de vinagre de vi, 50 grams de molla de pa remullat en aigua i 40 grams d’oli d’oliva. En total, la recepta té una aportació calòrica de 679 calories, 170 per persona.

Tenint això en compte, la diferència entre el gaspatxo i el salmorejo pel que fa a les calories és mínima. Ara bé, existeix un truc molt senzill per aconseguir que el gaspatxo engreixi una mica menys. Simplement cal eliminar el pa en remull ja que amb les hortalisses és més que suficient per a aconseguir el gruix desitjat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa