Vadegust
Què engreixa menys, una pizza o una hamburguesa?

Estem segurs que aquesta és una pregunta que t’has fet més d’un cop. Especialment si ets fan de les pizzes i les hamburgueses. Segur que t’agradaria saber quin dels dos menjars engreixa més. I, de fet, alhora de menjar-ne un o l’altre és important conèixer l’aportació calòrica i el valor nutricional d’aquesta mena d’aliments per a saber quin d’ells engreixa menys.

L’ideal és preparar l’hamburguesa o la pizza a casa, amb ingredients 100% naturals. Però no sempre passa així, i són moltes les persones que opten per les cadenes de menjar ràpid, que ofereixen aquests aliments acompanyats de begudes carbonatades i patates fregides.

Tal com assenyalen els nutricionistes, i publica ‘Ok Diario‘, un sol menjar d’aquest tipus aporta a l’organisme el 50% de les calories que necessita per a tot el dia tenint en compte el seu alt contingut en greixos saturats i sucres afegits.

Pizza

Pel que fa a la pizza, de mitjana aporta 266 calories per cada 100 grams. Tres porcions poden aportar 690 calories. L’aportació calòrica depèn en gran mesura dels ingredients. Una pizza vegetal és l’opció ideal perquè una porció té 160 calories. Mentre que si és de carn ascendeix fins a les 520.

Les pizzes que serveixen les cadena de menjar ràpid contenen molts greixos saturats, additius i sucres.

Una pizza | Pixabay

Hamburguesa

Sobre la base de dades de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), la mitjana de calories d’una hamburguesa és de 510 a McDonald’s i de 648 a Burger King.

La majoria de cadenes de menjar ràpid ofereixen hamburgueses amb molts ingredients i, a més, acompanyades de begudes carbonatades i patates fregides. Sumant-ho tot, el resultat pot ascendir a 1.500 quilocalories.

Pel que fa al valor nutricional de les hamburgueses, són molt riques en carbohidrats no saludables, sense fibra i en forma de sucre. Què vol dir això? Que no generen sensació de sacietat, sinó més aviat tot el contrari: creen la necessitat de continuar menjant.

Per a no afegir calories de més quan mengem, els nutricionistes recomanen seguir una sèrie de consells en les cadenes de fast food: triar carn de pollastre, evitar el bacon i els acompanyaments i triar els tamanys més petits.

Si comparem 100 grams de pizza amb 100 grams d’hamburguesa, la primera té 266 i la segona 295. Per tant, podem concloure que l’hamburguesa engreixa més que la pizza. El colesterol també és inferior en la pizza que en l’hamburguesa, així que la balança s’inclina a favor del plat italià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa