Menjar fruita és absolutament imprescindible en una dieta equilibrada. Però sovint també ens preocupem pel pes, especialment ara que s’apropa l’estiu i són molts els que volen lluir un cos perfecte. Per aquest motiu, és interessant saber quines són les fruites que menys engreixen, i que ‘La Vanguardia‘ ha recollit en un article. Són les següents:

Préssec

Existeix un error molt estès entre la població sobre les fruites d’estiu. Moltes persones creuen que les fruites d’estiu engreixen més, però no és cert. Això es deu al fet que acostumem a menjar més quantitat perquè ens venen molt de gust i hi ha més varietat, a més de que tenen molta aigua i a l’estiu tenim més set. El préssec (amb unes 39 calories/100 g) és menys calòric que la poma, que acostuma a ser la fruita poc calòrica per excel·lència en l’imaginari col·lectiu.

Poma

La poma és una fruita amb nombroses propietats, a més de que emplena i és baixa en calories. Segons una revisió d’investigacions de l’Organització de Recerca Científica i Industrial del Commonwealth (CSIRO), menjar pomes amb regularitat pot ajudar a mantenir saludable el cor, controlar l’apetit i ajudar amb la pèrdua de pes. L’estudi assenyala, d’altra banda, que existeixen estudis emergents que relacionen el consum de poma amb el bon estat de salut dels bacteris de l’intestí. A més, les pomes tenen gran quantitat d’antioxidants, són diürètiques i poden ajudar a la prevenció de malalties com el parkinson, entre altres beneficis.

Trossos de Síndria | Pixabay
Trossos de Síndria | Pixabay

Síndria

Amb 30 calories per cada 100 g, la síndria és una de les fruites estrella de l’estiu. Segons un estudi de la Universitat de Purdue, a Indiana (els Estats Units), els alts nivells de licopè que presenta protegeixen de les malalties cardiovasculars, mentre que una altra investigació, en aquest cas publicada en el American Journal of Hypertension, va trobar que els extractes de síndria ajuden a reduir la hipertensió i disminuir la pressió arterial en adults obesos. Malgrat que el seu índex glucèmic és alt, en contenir gran quantitat d’aigua aquest es modera, de manera que pot consumir-se amb normalitat.

Meló

El meló té 34 calories per cada 100 g i és, amb permís de la síndria, una de les fruites més consumides a l’estiu. Funciona bé en batuts, com a plat principal combinat amb algun aliment salat, fins i tot hi ha qui ho prepara a la planxa amb un bon formatge fresc. Batut amb un préssec i un iogurt grec dona lloc a una crema freda que constitueix un entrant de luxe i, en ser ric en aigua, ens ajuda a apaivagar la set en qualsevol moment del dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa