Vadegust
Quantes llaunes de tonyina en conserva es poden prendre al dia?

Les llaunes de tonyina en conserva sempre són una bona solució quan tenim pressa o no sabem exactament què fer-nos per esmorzar, dinar o sopar. Són molt pràctiques i això fa que es recorri a elles amb certa asiduïtat. I cal ser prudents menjant la tonyina en llauna, ja que és un peix que conté una important quantitat de mercuri.

La tonyina és un peix blau, d’alt contingut en greix, i el mercuri sol acumular-se en els animals grasosos com les pròpies tonyines i els seus principals depredadors naturals.

Per això, des de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició -AESAN- estan aconsellant una ingesta variada de peixos i mariscos, una mesura de precaució enfront de les espècies d’aigua potencialment contaminades, tal i com recull Ok Diario.

Un tros de tonyina | Pixabay
Un tros de tonyina | Pixabay

És a dir, més enllà de com de fàcil que sigui obrir una llauna de tonyina en conserva i resoldre l’esmorzar o el sopar amb ella, convé prendre’s la molèstia d’incorporar diversos aliments de mar i oceà per a evitar problemes de salut.

Tot i així, disposem d’un marge que representa una bona notícia per als qui no compten amb molt de temps lliure o són especialment fanàtics de la tonyina, i és que es poden prendre fins a quatre o cinc llaunes cada setmana.

Si fem la conversió a la pregunta de l’article, portant la consulta a la quantitat permesa per dia, podríem afirmar que mitja lata de tonyina en conserva per cada jornada és el màxim recomanat pels nutricionistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa