Vadegust
Quanta sal cal posar a l’aigua de la pasta? La fórmula perfecta

Aquesta és una pregunta que tothom s’ha fet quan ha decidit cuinar pasta. Quanta sal cal posar a l’aigua que farem servir per bullir-la? Probablement acostumes a fer-ho a ull, i l’experiència t’haurà ensenyat, a força de cuinar, a saber quanta sal, al teu judici, es necessita per a fer un plat saborós en el punt just, seongs publica ‘Ok Diario‘. El més important és no excedir-se ni en un sentit ni en l’altre, ja que en cas contrari es corre el risc de portar a la taula un plat excessivament salat o insípid.

No obstant això, i al marge de l’experiència i gust de cadascun, al llarg dels anys, xefs i experts en cuina, a través de múltiples intents, han arribat a respondre la pregunta: “Quanta sal se li ha de posar a la pasta? ”Establint exactament la proporció perfecta entre sal, aigua i pasta. Hi ha una fórmula real, com si fos una poció màgica.

Una persona cuinant spaguetis | Pixabay

La fórmula infal·lible

Doncs bé, la fórmula a tenir en compte i a seguir és 1:100:10. Què què vol dir? Molt senzill. La proporció de 1:100:10 fa referència al fet que en un litre d’aigua podem coure 100 grams de pasta crua a la qual caldrà afegir 10 grams de sal. Per a gestionar-ho millor, és bo saber que una cullerada de sal equival a uns 30 grams. Així que una cullera simple és suficient per a salar una porció de pasta.

No fa falta dir que no és només la quantitat de sal present a l’aigua de cocció el que determina que el sabor del nostre plat de pasta sigui excel·lent, sinó també la saó. Si utilitzes l’aigua de cocció per a acabar de fer la salsa que tiraràs a la pasta, el plat inevitablement estarà més salat. El mateix passa amb els ingredients: els molt salats, com ara el bacon per a la carbonara, donen més sabor al resultat final.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa