Vadegust
Quanta pasta es pot menjar a la setmana? La resposta definitiva

Ets un amanat de la pasta? Si per tu fos, en menjaries cada dia? Doncs aquest article t’interessa, i molt, ja que no és recomanable menjar pasta tots els dies de la setmana. Sempre s’ha relacionat la pasta amb l’augment de pes. Però quina part de veritat té aquesta afirmació?Un plat de pasta aporta aproximadament 300 calories, la qual cosa equival al 15% del que necessita un cos adult al dia, segons publica Ok Diario.

Tot i que els carbohidrats tenen molt mala fama, la veritat és que són molt importants per al correcte funcionament de l’organisme. Juntament amb les proteïnes i els greixos, proporcionen energia a nivell físic i mental. L’ideal és consumir la pasta al migdia, ja que a meitat del dia els carbohidrats no presenten cap mena de resistència a l’hora de ser processats.

Segons han manifestat diversos estudis científics, la pasta en si mateixa no engreixa. El que passa és que acostumem a prendre-la acompanyada de diferents condiments, com ara salses, que sí que afavoreixen l’augment de pes. Per tant, no es tracta de treure aquest aliment de la dieta, sinó de prendre’l d’una forma saludable.

Espaguetis a la carbonara | Pixabay
Espaguetis a la carbonara | Pixabay

De la mateixa manera que amb la resta de menjars, la grandària de les racions és clau. El més recomanable és preparar un plat de pasta d’entre 80 i 100 grams per porció. Podem acompanyar-la de verdures, carns magres, ou… Si volem afegir alguna salsa, millor que sigui casolana per a controlar millor els ingredients i el contingut de sal.

Pel que fa a la pasta que els experts aconsellen menjar a la setmana, l’ideal és de dues a tres vegades. Segons explica la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC) en el seu Guia d’Alimentació Saludable, “la pasta integral és més rica en fibra, vitamines, minerals i altres fitocomponents que la refinada”, així que és una opció més saludable.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a setembre 27, 2022 | 08:12
    Gironí. setembre 27, 2022 | 08:12
    La cançò ja s'ha acabat i em daré per ben pagat si em donessiu, companyons un bon plat de macarrons.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa