Vadegust
Quant de temps duren les salses i els brous al congelador?

Ara que ja han passat les festes, potser et va sobrar menjar i vas decidir guardar salses o brous al congelador, per a consumir més endanvat. I, si ho has fet, és molt possible que t’hagis preguntat quant de temps t’aguantaran en bones condicions. En el cas de les salses, la seva vida útil un cop congelades és molt curta, de tot just un mes. Els brous, sopes i cremes duren molt més temps, fins a sis mesos.

A l’hora de fer aquestes preparacions casolanes, ens costa el mateix fer molta quantitat que preparar únicament el que anem a consumir avui o en uns pocs dies. Però, què podem fer amb la salsa que ens ha sobrat? Ficar-la en un tupper no és una bona opció perquè, d’aquesta manera, haurem de descongelar-la tota quan la necessitem. La millor solució és repartir la quantitat de salsa que ens ha sobrat en glaçoneres. Si aquestes tenen la seva pròpia tapa, molt millor, i, si no, podem cobrir-les amb film transparent i congelar-les, tal i com recomana Ok Diario.

Com resulta lògic, a l’hora de descongelar les salses, aquestes tindran molta més humitat. El més recomanable segons els experts és deixar-les en el frigorífic durant tota la nit. L’endemà, una vegada descongelades, les barregem bé per a integrar els sabors i el contingut d’aigua.

Sopa de peix | pxhere
Sopa de peix | pxhere

Procés

Els passos a seguir per a congelar salses casolanes són els següents:

  1. En primer lloc, afegim la salsa a una casserola i posem a foc mitjà perquè bulli.
  2. Quan arribi al seu punt d’ebullició, baixem la temperatura del foc i deixem que es cuini durant 45 minuts, fins que es converteixi en una salsa espessa. Hem de remoure de tant en tant. Per a accelerar una mica el procés, simplement hem d’afegir una mica de pasta de tomàquet.
  3. Una vegada s’hagi espessit, retirem del foc i deixem que es refredi. Mai hem de posar les salses calentes en el congelador, ja que la diferència de temperatura crearà tal nivell de condensació que pot acabar provocant cremades per congelació.
  4. Posem la salsa en la glaçonera, repartint-la de forma unifome en cadascun dels buits. Posem la tapa o el paper film, i la col·loquem en el congelador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa