Vadegust
La producció de taronges cau un 25% i la de mandarines un 14%

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma un important descens de la producció de cítrics, del 14,36% de les mandarines i del 25% de les taronges. La FCAC alerta que l’increment de costos, la baixa producció i la competència de països com Egipte o Turquia no fan rendible el conreu i es comença a abandonar el cultiu o a transformar la superfície productiva.

Una primavera plujosa i un estiu “anormalment càlid i sec” han marcat la campanya i han minvat la collita, com apunta Federico Tarazona, portaveu de cítrics de la FCAC. Aquest descens també es deu a moltes plagues, com l’aranya roja, el cotonet de Sud-àfrica i la mosca de la fruita, i la restricció d’ús de fertilitzants i productes fitosanitaris per combatre-les.

Taronges a l'arbre pendents de collir en una finca de Vinaròs | ACN
Taronges a l’arbre pendents de collir en una finca de Vinaròs | ACN

La demanda de cítrics, al principi de la campanya, “va ser bona” per la davallada de la producció que s’ha produït a tota la conca mediterrània, però la “forta competència” de la segona part de la campanya, amb fruita al mercat procedent d’Àfrica, ha dificultat la venda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa