Menjar carn cada vegada està menys de moda, i es desaconsella més. Però ara hi ha una ciutat que ha pres una decisió molt dràstica. Segons publica ‘La Vanguardia‘, Haarlem, una ciutat holandesa situada a l’oest d’Amsterdam, es convertirà en la primera del món a prohibir els anuncis de carn en espais públics amb la finalitat de reduir el seu consum i, amb això, el seu impacte mediambiental.

La moció, que ha estat redactada pel partit ecologista neerlandès GroenLinks, entrarà en vigor l’any 2024 i també afectarà altres productes i serveis que es considera que contribueixen a la crisi climàtica, com els combustibles fòssils.

A partir d’aquesta data, no es permetran anuncis amb la carn de protagonista en busos, marquesines i pantalles en els espais públics de Haarlem, una norma que ha fet empipar molt al sector carni del municipi i que ha motivat que algunes persones afirmin que s’està atemptant contra la llibertat d’expressió.

Carne de porc | Pixabay
Carne de porc | Pixabay

La carn és molt nociva per al medi ambient. No podem dir-li a la gent que hi ha una crisi climàtica i animar-los a comprar productes que són part d’ella”, ha assenyalat Ziggy Klazes, la regidora del partit que va redactar la moció. Encara es desconeix si la carn produïda de manera sostenible s’inclourà en la prohibició.

La decisió ha dividit al govern d’aquesta ciutat de 160.000 habitants, i alguns polítics ja han compartit la seva postura amb mitjans locals i internacionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa