Vadegust
La preestrena d”Alcarràs’ es vol convertir en un homenatge a la pagesia

La Llotja de Lleida acollirà el 26 d’abril la preestrena de la pel·lícula ‘Alcarràs’, de Carla Simón, guanyadora de l’Os d’Or a la Berlinale. La Diputació i la Paeria estan dissenyant l’acte com un gran homenatge a la pagesia de Ponent, especialment afectada fa tant sols una setmana per unes importants gelades que han malmès unes 50.000 hectàrees de fruita. L’acte començarà a les sis de la tarda i es desenvoluparà a la plaça que hi ha al davant de l’accés a la Llotja de Lleida. Allí s’hi desplegarà la catifa verda -en comptes de vermenlla, en una picada d’ull a la pagesia- i també s’hi instal·laran diverses parades amb productes de proximitat.

A Berlín i al Festival de Màlaga el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida va facilitar una edició limitada de melmelada de préssec. En aquesta ocasió, s’ampliarà la gamma de productes de la terra i per fer-ho possible es col·laborarà activament amb les denominacions d’origen i indicacions geogràfiques protegides de les comarques de Ponent.

Imatge inèdita del rodatge de la pel·lícula ‘Alcarràs’ en una localització a Massalcoreig, l’estiu de 2021 | ACN

A la preestrena s’hi preveu presència de les principals autoritats de Catalunya, amb el president Pere Aragonès al capdavant, així com també les institucions lleidatanes. El passi comptarà amb la directora Carla Simón i la pràctica totalitat de l’equip de rodatge i actors i actrius, tots ells veïns de les comarques de Ponent.

I és que si bé la pel·lícula porta el nom d’un municipi concret de les comarques de Ponent, Alcarràs, van ser diverses els poblacions on es van rodar escenes. Entre les més destacades hi ha Aitona, Bellvís, Fraga, Soses, Massalcoreig, Seròs, Sucs i Lleida. En total es va comptar amb la col·laboració de fins a 24 municipis més de les comarques del Segrià, el Pla d’Urgell, la Noguera i la Franja de Ponent. El rodatge es va fer l’estiu passat, en plena campanya de la fruita.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa