Vadegust
Les pomes i les peres desapareixeran en breu del Regne Unit

Menjar fruita és imprescindible per seguir una dieta equilibrada i portar una vida sana. I si ets dels que sempre es decideixen per la pera i la poma, has de saber que aquestes dues fruites estan condemnades a desaparèixer. La situació del mercat de fruites i verdures al Regne Unit s’està veient molt afectada per la baixa collita a Almeria i és possible que això porti a una dramàtica situació al país britànic.

Tot apunta al fet que les peres i les pomes desapareixeran molt aviat de les prestatgeries dels supermercats britànics. El país travessa una forta crisi que ja s’ha batejat com el ‘Vegxit’ i això afectarà aliments com les peres i les pomes, tal i com publica Ok Diario.

La baixa collita a Almeria ha provocat l’escassetat de multitud de fruites i verdures en els comerços britànics, com ara tomàquets, enciam, pebrots o cogombres. A això cal sumar que els productors de peres i pomes del país diuen que la situació és “insostenible”, i asseguren que serà impossible proveir a tot el mercat en els pròxims mesos.

Escassetat de peres i pomes en aquest país d’Europa

Però, quin és el motiu que fa que no hi hagi la suficient quantitat d’aquestes fruites per a garantir el proveïment? Els ingressos que perceben els treballadors del sector primari no són suficients per a sufragar tot el que es necessita per al cultiu de peres i pomes. Cal assenyalar que les despeses d’electricitat, recol·lecció, transport i empaquetat han augmentat un 23%, mentre que els productors tan sols guanyen un 1% més que l’any passat.

Un palet ple de peres en una finca dels Alamús | ACN
Un palet ple de peres | ACN

El director de l’Associació Britànica de Pomes i Peres, Ali Capper, que representa el 80% de la indústria, ha explicat el següent en un comunicat: “El pla inicial era plantar 480.000, el 48% del que s’hauria de conrear al país, i finalment només es van plantar 330.000 perquè els preus que paguen els supermercats són insostenibles. El futur del cultiu de pomes i peres al Regne Unit està seriosament en dubte”-

Crisi en el comerç internacional

Ja són visibles les conseqüències immediates d’aquesta situació. Molts aliments frescos no han pogut importar-se a altres països, ja que als alts costos de producció se suma la complexitat comercial després del ‘Brexit’. Tot apunta al fet que les peres i les pomes d’aquest país d’Europa seguiran el mateix camí si la crisi empitjora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa