Vadegust
Pollastre, croquetes i paella: els preferits a domicili pels barcelonins

Als barcelonins els agrada demanar a domicili croquetes, paella i pollastre rostit. Així ho demostra un informe que acaba de presentar l’empresa Glovo sobre el consum de gastronomia espanyola a domicili. El Baròmetre GastroEspaña llista les receptes tradicionals més consumides pels usuaris de Glovo en les gairebé 400 ciutats de l’estat en les quals l’app està disponible.

L’estudi revela que Barcelona és la tercera ciutat de l’Estat amb el major número de comandes de croquetes. Almeria i Alacant, lideren el rànquing. En concret, les croquetes favorites dels barcelonins es troben a A pluma, sent les més sol·licitades les de pollastre, amb gairebé 8.000 unitats venudes en 2021.

Un altre dels plats favorits dels catalans és el pollastre rostit o, popularment conegut com, pollastre a l’ast. Amb gairebé 29.000 unitats, Barcelona lidera el rànquing de ciutats de l’estat amb el major número de comandes a domicili d’aquesta recepta. L’establiment estrella dels barcelonins és Sr Lobo. Només l’any 2021, aquest restaurant ha venut prop de 6.000 unitats a través de Glovo amb una recepta especial amb salsa barbacoa. Pollo Listo, restaurant nascut al barri de Gràcia, ocupa la segona posició amb gairebé 3.000 unitats venudes en el mateix període.

Croquetes casolanes | Pixabay
Croquetes casolanes | Pixabay

A més, l’informe mostra que la paella és una altra de les opcions estrella dels barcelonins, i se situa com la segona província de l’estat amb més demanda. En concret, opten per les paelles d’Arroces al grano, sent les més demandades la Paella del Senyoret, de peix i mariscs, i la paella de botifarra, rossinyols i ceba caramel·litzada. En relació amb els ‘callos’, Barcelona ocupa la tercera posició per províncies, per darrere de Madrid i Àvila.

En aquest sentit, Diego Nouet Delgado, Director General de Glovo a Espanya i Portugal, destaca: “La gastronomia és un dels principals actius del nostre país. Cada regió, ciutat i poble compta amb la seva especialitat i menjar preferit. Des de Glovo treballem perquè cada vegada més restaurants i establiments puguin sumar-se al sector del delivery i que els usuaris puguin gaudir de totes aquestes opcions a la seva localitat”.

En l’actualitat, Glovo està disponible en 76 ciutats i localitats de Catalunya i col·labora amb gairebé 9.000 establiments, la majoria petits negocis que aposten pel delivery amb la finalitat de digitalitzar-se i dinamitzar la seva activitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa