Vadegust
Poca gent en compra, però aquest peix és excel·lent per a la nostra salut

El peix és un aliment bàsic en una dieta equilibrada, i forma part de la dieta mediterrània. L’hivern és un període que ofereix una gran quantitat de peix, com ara anxoves, llobarro, rogers, salmó o bacallà. Però gairebé tothom subestima el potencial, i òbviament la bondat, d’aquesta mena de peix, que és realment bo i estimat pels cuiners.

Estem parlant del pagre que, segons publica Ok Diario, es tracta d’un peix de carn tendra i molt rica en omega 3 i vitamina D. Aquesta raça és comuna al mar Mediterrani, però també ha estat albirada a l’oceà Atlàntic i a les Illes Canàries. Té hàbits demersals, per la qual cosa és un peix que està sempre en moviment però que es nodreix del fons marí.

Pagre fregit | Pixabay

És un peix blanc de deliciosa carn, ric en àcids grassos insaturats que combaten el colesterol dolent a la sang. Gràcies a les seves vitamines, en particular A i D, el pagre vermell és un excel·lent aliment per al benestar de la pell i la vista. Però no només és un peix ric en omega-3, també és ideal per a persones que fan dieta.

100 grams de pagre proporcionen uns 100 grams de calories, per la qual cosa es pot cuinar amb freqüència i en moltes receptes: al vapor o a la graella, o també enfornat. És molt saborós i suau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa