El peix és un aliment bàsic en una dieta equilibrada, i forma part de la dieta mediterrània. L’hivern és un període que ofereix una gran quantitat de peix, com ara anxoves, llobarro, rogers, salmó o bacallà. Però gairebé tothom subestima el potencial, i òbviament la bondat, d’aquesta mena de peix, que és realment bo i estimat pels cuiners.
Estem parlant del pagre que, segons publica Ok Diario, es tracta d’un peix de carn tendra i molt rica en omega 3 i vitamina D. Aquesta raça és comuna al mar Mediterrani, però també ha estat albirada a l’oceà Atlàntic i a les Illes Canàries. Té hàbits demersals, per la qual cosa és un peix que està sempre en moviment però que es nodreix del fons marí.

És un peix blanc de deliciosa carn, ric en àcids grassos insaturats que combaten el colesterol dolent a la sang. Gràcies a les seves vitamines, en particular A i D, el pagre vermell és un excel·lent aliment per al benestar de la pell i la vista. Però no només és un peix ric en omega-3, també és ideal per a persones que fan dieta.
100 grams de pagre proporcionen uns 100 grams de calories, per la qual cosa es pot cuinar amb freqüència i en moltes receptes: al vapor o a la graella, o també enfornat. És molt saborós i suau.