Vadegust
El plat favorit dels catalans del 2022 és la botifarra amb seques i allioli

Els catalans ja han escollit quin és el seu plat favorit del 2022. El guanyador s’ha donat a conéixer aquest dimecres a la Gran Final del concurs organitzat per la revista Cuina, i que s’ha fet al Gastronomic Forum de Barcelona. Es tracta d’un plat que ha defensat el xef Adrià Edo, del restaurant Ditifet de Girona: la botifarra amb mongetes seques i allioli.

Han estat els lectors de la revista els que han escollit el plat guanyador, i ho han fet votant entre els 20 menús de celebració més típics a les cases catalanes. El vot final ha estat entre quatre plats: Bacallà a la llauna, mongetes amb xipirons, mandonguilles guisades, i el plat guanyador, la botifarra amb seques i allioli.

Una botifarra d'un esmorzar de forquilla | Nerea Rodríguez
Una botifarra d’un esmorzar de forquilla | Nerea Rodríguez

Un jurat ha participat, amb el seu vot ponderat, en la votació. El plat guanyador ha obtingut més d’11.000 vots dels lectors de la revista ‘Cuina’.

Recepta de la botifarra amb seques i allioli del restaurant Ditifet

INGREDIENTS
2 botifarres
200 g de mongetes del ganxet cuites
1 gra d’all
julivert fresc picat
sal
oli d’oliva verge extra
2 cullerades d’allioli

​PREPARACIÓ
– Poseu un raig d’oli d’oliva en una paella i coeu-hi les botifarres.
– Mentrestant, escorreu les mongetes i salteu-les en una paella amb un raig d’oli d’oliva amb el gra d’all picat i una mica de julivert també picat.
– Serviu la botifarra acompanyada amb les mongetes del ganxet saltades i una cullerada d’allioli.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa