La pujada del preus de la llum i del gas està suposant un greu problema per a molts negocis, que han vist com les seves despeses han augmentat considerablement en els darrers mesos. I n’hi ha que han decidit prendre mesures extremes. És el cas d’una pizzeria de Nàpols que ha començat a cobrar als seus clients la llum i el gas en el tiquet final a manera de protesta.

Així ho mostra un compte que ja han compartit diversos mitjans italians, en la qual a més del preu d’una pizza Margherita, una Coca-Cola, les postres i el cafè, apareix el de la llum (1,20 euros) i el gas (0,50 euros). Salvatore Grasso, propietari de la pizzeria Gorizia 1916, ha explicat al Corriere della Sera, segons ha recollit ‘La Vanguardia‘, que les factures de l’electricitat i el gas del seu establiment han augmentat un 300% en comparació amb l’any passat. “Amb aquests preus estem contra la paret”.

Una pizza en una imatge d'arxiu | Pixabay
Una pizza en una imatge d’arxiu | Pixabay

Va ser per aquest motiu, i amb la intenció de captar l’atenció dels mitjans, que va decidir començar a cobrar un percentatge de la llum i el gas als seus clients, a més d’una altra suma pel lloguer. L’amo de l’establiment volia que tothom sabés a quina complicada situació s’estan enfrontant tant ell com els seus companys de professió. “Aquests costos estan posant de genolls a tota la cadena de subministrament agroalimentari, des de la producció fins al servei al consumidor”.

L’última factura de la llum que ha hagut de pagar Grasso és de ni més ni menys que de 8.299 euros, una xifra que l’any passat, assegura, era molt de menor. “Màxim 2.800 euros”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa