Vadegust
El pitjor supermercat per comprar peix, segons l’OCU

Comprar peix al supermercat és una opció molt còmoda. Alhora que fem la compra, també ens podem abastir de peix. L’OCU assenyala que les peixateries han d’oferir el peix en perfecte estat de conservació i correctament etiquetat segons la normativa vigent. Pel que fa a l’etiquetatge, el peix ha d’anar acompanyat d’una targeta en la qual s’indiqui: nom científic establert legalment, nom comú, tipus de peix utilitzat per a la seva captura, zona de captura, mètode de producció, data de la pesca i de desembarcament en el port.

Experts de l’OCU han analitzat un total de 18 supermercats on es compra més peix a Espanya. Doncs bé, el primer lloc en el rànquing l’ocupa Gadis, un supermercat gallec. Al voltant del 70% dels gallecs van a aquest establiment per a comprar peix. La segona posició dels millors supermercats per a comprar peix fresc és per a Hipercor, amb un 65% de la clientela.

Una peixateria ensenyant un llamàntol a una cliena al mercat de la Llibertat de Barcelona | ACN
Una peixateria ensenyant un llamàntol a una cliena al mercat de la Llibertat de Barcelona | ACN

En canvi, en el costat oposat de la llista es troben supermercats com ara Dia o Mercadona. Finalment, la pitjor puntuació i, per tant, el pitjor supermercat per a comprar peix segons l’OCU, és per a Bonarea, amb 37 punts per sota de la mitjana, tal i com recull Ok Diario.

A més, l’OCU dona una sèrie de consells per a reconèixer el peix fresc i saber si la peixateria és de fiar. L’establiment té l’obligació de mantenir la frescor del producte, així que ha de seguir les següents pautes: el peix ha d’estar embolicat en gel, no ha d’haver-hi grans munts de peix i ha d’estar col·locat en caixes sobre una superfície inclinada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Albert a març 31, 2023 | 18:02
    Albert març 31, 2023 | 18:02
    Bon Area te peix fresc?, no sera Bon Preu?, I puc garantir que Bon preu no treballa del tot malament, Carrefour o Mercadona es pitjor, almenys aqui a la zona de l'Emporda.
  2. Icona del comentari de: Anònim a abril 01, 2023 | 09:51
    Anònim abril 01, 2023 | 09:51
    El BON ÀREA NO TE PEIX . Aquí al Baix Empordà En aquesta zona el pitjor es el Mercadona s'han donat casos de peix infectat .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa