“El pitjor restaurant amb estrella Michelin de tots els temps“, així de contundent es va expressar l’escriptora de viatges de Seattle (Estats Units), Geraldine DeRuiter, després d’anar amb el seu marit i uns amics al restaurant ‘Bros’, del xef Floriano Pellegrino a Lecce (Itàlia). La crítica publicada en el blog de la dona, Everywhereist, es va fer viral a xarxes socials per com va decidir valorar l’establiment.
Remember how a while back I said that I went to a Michelin starred restaurant and it was one of the most singularly awful meals of my life?
— Geraldine (@everywhereist) December 8, 2021
I finally sat down and wrote about the whole fiasco. https://t.co/7edAjXIiKx
El text escrit per DeRuiter feia referència a un menú de 27 plats que l’autora va comparar amb unes “estelles de paper comestible”, un “formatge ricotta ranci” o un “pa d’ostres que sabia a l’aeroport de Newark”. Però contra el que més va carregar va ser contra una escuma de cítrics servida en un motlle de guix de la boca del xef.

El menú del restaurant italià també va ser descrit per l’autora com una cosa “eternament indeleble en (el seu) memòria perquè és tan singularment dolent que només pot considerar-se una gesta“. Alhora, va lamentar que “tot tenia gust de peix, fins i tot els plats sense peix. I gairebé tot, inclòs els fideus, que van ser des de lluny el plat més substanciós que vam tenir, es va servir fred”.