Segur que és una afirmació que has escoltat sovint, que la pinya engreixa si es menja a la nit. I, segurament, sigui una de les preguntes del milió. Aquesta és una afirmació que es fa no només de la pinya, sinó també de moltes altres fruites. El motiu és que els nutricionistes recomanen no consumir a la nit aliments d’alt índex glucèmic, i en aquest grup entren algunes fruites com la síndria, el meló, la papaia, el plàtan, i també la pinya, segons publica ‘Ok Diario‘.

El que passa amb aquesta mena d’aliments és que, en tenir un índex glucèmic alt, creen un pic de sucres a la sang. Si els prenem durant el dia no passa res perquè serveix com a combustible. Però, a la nit, el cos no pot cremar aquestes calories, així que els sucres en la sang acaben convertint-se en greix.

Una pinya tallada a rodanxes | Pxhere

L’esmorzar és l’àpat on podem consumir aliments amb alt índex glucèmic sense cap problema perquè tenim tot el dia per a gastar aquestes calories i impedir que es converteixin en greix.

Significa això que està totalment prohibida la pinya a la nit si no volem pujar de pes? No, per prendre una o dues rodanxes abans d’anar-nos a dormir de tant en tant no passa res. Tot i això, no és una fruita que hàgim de prendre a última hora del dia per costum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa