Vadegust
El perillós motiu pel qual no s’ha de menjar l’oli de la llauna de tonyina

Pràctic, bo i saludable. Aquestes són algunes de les avantatges que té la tonyina que ve envasada en llaunes. És cert que és més calòrica i greixós que fresca, però per menjar-la de tant en tant no passa absolutament res. Ara bé, els experts avisen que menjar l’oli que conté la llauna podria ser perjudicial per a la nostra salut. La tonyina és molt rica en àcids grassos Omega 3, que són essencials per a cuidar la salut cardiovascular. A més, aporta vitamines A, D i del grup B, així que es tracta d’un aliment molt saludable per a grans i petits.

Tonyina de llauna | Pixabay
Tonyina de llauna | Pixabay

Però quan obrim una llauna de tonyina ens hem de fixar en el tipus d’oli que conté ja que, depenent de si és d’oliva o de gira-sol, pot ser més o menys perjudicial. Si l’oli és d’oliva, és la millor opció, però tot i així és millor no consumir-lo. Segons explica ‘Ok Diario‘, l’única finalitat per la qual les llaunes de tonyina contenen oli és per a conservar la tonyina fresca i que no es faci malbé. Per tant, si per exemple volem preparar-nos una amanida, el millor és que escorrem molt bé la tonyina abans d’afegir-la i amanir l’amanida amb l’oli d’oliva que tinguem a casa.

Una llauna mitjana, que pesa uns 80 grams, conté quantitats molt elevades de sal i de calories. A més, algunes empreses conserveres afegeixen substàncies químiques per a millorar la conservació. Per descomptat, podem continuar menjant tonyina en conserva (amb moderació), però amb la precaució de retirar l’oli que ve dins de la llauna.

Nou comentari

Comparteix