Vadegust
El perillós motiu pel qual no s’ha de menjar l’oli de la llauna de tonyina

Pràctic, bo i saludable. Aquestes són algunes de les avantatges que té la tonyina que ve envasada en llaunes. És cert que és més calòrica i greixós que fresca, però per menjar-la de tant en tant no passa absolutament res. Ara bé, els experts avisen que menjar l’oli que conté la llauna podria ser perjudicial per a la nostra salut. La tonyina és molt rica en àcids grassos Omega 3, que són essencials per a cuidar la salut cardiovascular. A més, aporta vitamines A, D i del grup B, així que es tracta d’un aliment molt saludable per a grans i petits.

Tonyina de llauna | Pixabay
Tonyina de llauna | Pixabay

Però quan obrim una llauna de tonyina ens hem de fixar en el tipus d’oli que conté ja que, depenent de si és d’oliva o de gira-sol, pot ser més o menys perjudicial. Si l’oli és d’oliva, és la millor opció, però tot i així és millor no consumir-lo. Segons explica ‘Ok Diario‘, l’única finalitat per la qual les llaunes de tonyina contenen oli és per a conservar la tonyina fresca i que no es faci malbé. Per tant, si per exemple volem preparar-nos una amanida, el millor és que escorrem molt bé la tonyina abans d’afegir-la i amanir l’amanida amb l’oli d’oliva que tinguem a casa.

Una llauna mitjana, que pesa uns 80 grams, conté quantitats molt elevades de sal i de calories. A més, algunes empreses conserveres afegeixen substàncies químiques per a millorar la conservació. Per descomptat, podem continuar menjant tonyina en conserva (amb moderació), però amb la precaució de retirar l’oli que ve dins de la llauna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa