Vadegust
Per què els ous no s’han de guardar mai a la porta de la nevera
agraph -->

És un error que de ben segur estàs cometent, el de guardar els ous a la porta de la nevera. Al supermercat no estan refrigerats, sinó en prestatgeries a temperatura ambient; però un cop a casa es recomana posar-los a la nevera . “Si en volem allargar la vida útil, nevera. Però no és imprescindible, si els podem tenir en un lloc sec que no passi dels 15 graus”, ha explicat a RAC1 Carme Chacón, sots-directora general de Seguretat Alimentària de l’Agència de Seguretat Alimentària de la Generalitat de Catalunya.

Per què al súper són al prestatge? El motiu bàsic és que els ous no poden tenir canvis de temperatura bruscos, perquè això pot ser perillós per a la nostra salut. Les neveres que s’obren i es tanquen molts cops en un súper o el trasllat del súper a casa i un altre cop a a la nevera no són el més recomanable.

Ous de gallina | Pixabay
Ous de gallina | Pixabay

Per què no s’han de guardar a la porta de la nevera

Paradoxalment, si els posem a la nevera, no els hem de guardar a la porta, allà on tradicionalment hi ha les oueres dels frigorífics que venen de sèrie. Com expliquen a Maldita Ciencia, la porta de la nevera “és la zona en la qual es produeixen més fluctuacions de la temperatura. El millor seria deixar-los al seu propi envàs, als prestatges baixos o intermedis del frigorífic”.

El motiu, segons explica al portal de ciència la dietista i nutricionista Laura Moya, és que si els posem a la porta, hi pot haver un trencament de la cadena del fred. Conservar la cadena del fred és important per garantir que cap virus o microbi malmeti els aliments i perdi les propietats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: josep a juliol 25, 2022 | 07:55
    josep juliol 25, 2022 | 07:55
    30 anys posant els ous a la porta sense cap problema

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa