Vadegust
Per què no has de netejar la llauna amb la mà o un tovalló abans de beure

Hi ha un gest que segur hem fet tots, i en més d’una ocasió. Estem parlant de netejar la part superior d’una llauna de beguda amb la mà o amb un tovalló, per després beure-hi directament, sense got. Doncs bé, això no s’hauria de fer mai! El motiu? Que la part superior de les llaunes poden estar brutes, a causa de la contaminació de l’ambient o pel contacte amb animals, els quals poden deixar fins i tot restes d’excrements, tal i com publica La Vanguardia.

L’ideal és prendre el contingut de la llauna en un got, i no directament, a causa de les restes de brutícia i els bacteris que es podrien trobar en la part superior. Però, què passa si netegem la llauna amb la mà o amb un tovalló i bevem d’ella? Encara que moltes persones acostumen a fer això per a disminuir els riscos, aquest acte és millor que res, però no suficient.

Una llauna d’un refresc | Pixabay

Aquesta acció treu la brutícia per damunt, però no elimina els bacteris que podrien estar enganxats a la llauna i que, a més, podrien haver-se estès per altres zones del recipient en netejar-lo. El correcte, abans de beure directament a morro, seria netejar la llauna amb detergent alimentari.

Tot i que beure directament de la llauna no suposi un gran risc per a la nostra salut, sí que pot produir una petita intoxicació a causa de la brutícia que pugui enganxar-se a la superfície del recipient. De tota manera, la resposta dels experts és clara: si compres un refresc o una cervesa, aboca el líquid en un got.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa