Potser ho has provat unes quantes vegades i amb dietes diferents, i el resultat sempre ha estat el mateix -o semblant-: no has aconseguit aprimar-te el que volies. Doncs bé, tot això pot tenir una explicació, tal i com ha explicat la nutricionista Anabel Fernández a Rac1. L’expera té clar que les dietes no funcionen, ja que entre el 90 i el 95% de les persones que les fan, després de perdre pes, tornen a seguir l’alimentació anterior i el recuperen o el superen.

La nutricionista afegeix que “un producte que falla en aquest alt percentatge no és un bon producte”, i demostra que les dietes “no només no funcionen sinó que, a més, engreixen“, perquè dos terços de les persones que les fan acaben superant el pes que tenien abans de fer-la. “Acostumen a ser dietes molt estrictes, amb unes normes que no són sostenibles i que fan que quan les deixem, ens engreixem”, sosté.

Fernández conclou que si no han funcionat les dietes no és culpa de la persona; el que cal buscar és una alimentació “que doni energia”. “No ens hem de centrar en el pes, tots tenim un punt del qual ens costa molt moure’ns”, assegura.

Una amanida amb tonyina de llauna | Pixabay
Una amanida amb tonyina | Pixabay

Tres passos per aconseguir canviar els nostres hàbits alimentaris

  1. Detectar d’on neix aquesta necessitat per canviar d’hàbits. En la majoria de casos, trobem dues grans motivacions, que són dos sentiments molt potents: la por i l’odi. La por a posar-nos malalts: un infart o qualsevol malaltia greu ens fa canviar radicalment d’hàbits. I l’odi per un mateix, pel seu cos, per no ser suficient. Volem ser diferents i fem dieta per canviar el nostre físic.
  2. Canviar la por i l’odi per l’amor i el plaer. Aquests dos sentiments ens ajudaran a fer aquest canvi d’hàbits i a mantenir-los.
  3. Evitar les dietes i trobar una manera de menjar que ens agradi i que ens permeti mantenir-la en el temps. Ens hem d’enamorar de la dieta que fem, gaudir del nou tipus d’alimentació i fins i tot de cuinar-la. No pot ser que menjar sigui un càstig, ho hem de gaudir. De la mateixa manera que hem de gaudir del moment d’esport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa