Vadegust
Per què a les bosses de patates hi ha més ‘aire’ que patates?

Segur que sovint t’has sentit indignat quan has comprat una bossa de patates, l’has obert, i has vist que dins hi havia més aire que patates. Doncs bé, això té una explicació. Segons recull Rac1, tot aquest “aire” que veiem té una funció molt concreta (de fet, dues) que facilita la logística i la distribució a les botigues. Ho explica el tecnòleg dels aliments Miguel Ángel Lurueña en una piulada al seu perfil de Twitter.

Aquest aire és una barreja d’oxigen (0,2% com a màxim), diòxid de carboni i, sobretot, nitrogen. El nitrogen és un gas inert que no altera el gust ni la textura dels aliments, dificulta la proliferació de bacteris i permet que les patates es conservin en perfecte estat durant més temps.

Un grapat de patates de bossa | Pxhere
Un grapat de patates de bossa | Pxhere

Si hi posessin aire normal, les patates es farien malbé de seguida per acció dels bacteris i de la humitat que porta el vapor d’aigua present en l’aire. Els fabricants introdueixen aquesta atmosfera protectora  a la bossa fins a inflar-la: aquesta és la segona utilitat de l'”aire” que hi posen.

Així, encara que accidentalment s’esclafi una mica la bossa o rebi algun cop durant el transport, el gas de dins fa de coixí i la deformació de l’envàs no arriba a trencar les patates. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa