Vadegust
Per què a tu no et queda mai la carn com al restaurant? Així s’ha de fer
agraph -->

Sembla que calgui anar a un restaurant per menjar-se una carn ben feta. Segur que molts heu tingut la sensació d’haver comprat una carn de qualitat i, després, al fer-la a casa, no us ha quedat tan bona com esperàveu. De fet, té truc, i és possible que portis tota la vida fent-ho malament.

Així ho ha explicat la xef Carme Ruscalleda al programa de TV3 ‘Tot es mou‘, on detalla els passos que cal seguir per fer un filet a la planxa perfecte a casa. Són els següents:

1. Per començar, la carn (“evidentment!”, diu Ruscalleda) l’hem de tenir seca: no ha de ser mai molla de sang. Si té sang, l’assequem. 

2. Després, com amb el peix: no posem l’oli directament a la planxa, sinó a la carn. Fil d’oli, sal i una mica de pebre. Freguem la carn per totes dues bandes, com fent-li un massatge. I un cop l’oli fregat, cap a la planxa o la paella antiadherent, sempre ben calenta. Només ho girem quan veiem que ja està rosset. 

3. Si el tall és més gruixut, la cosa es complica una mica i hem de fer un pas previ: treure la carn de la nevera una estona abans, perquè el fred li toca molt el cor. Llavors no aconseguiríem tenir aquell punt rosa o vermell i que sigui calent. “Ens agrada al punt, però calent”, remarca la cuinera. Per tant, fem aquell punt “chambré” fora de la nevera i procedim a fregar-lo amb oli, sal i pebre. Com que és més alt, el podem fer per totes dues bandes i fins i tot pels gruixos. 

4. Si és un tall molt gruixut, Ruscalleda ens explica una tècnica per accedir a l’escalfor central. És tenir el forn calent, a 190 graus, i posar-hi la carn dos minuts perquè arribi la calor al cor. Aconseguirem que el centre quedi vermell, al punt, sagnant i calent. I no s’enganxarà mai!  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa