Vadegust
La patronal càrnica demana no aplicar a les carnisseries els 27 graus

La Cedecarne (Confederació Espanyola de Detallistes de la Carn) demana que no s’apliquin els 27 graus del decret energètic espanyol a les carnisseries, xarcuteries i polleries. En un comunicat, la patronal argumenta que aquest tipus de comerços han de complir la normativa en matèria de seguretat alimentària.

Per aquest motiu, Cedecarne reclama a l’administració que clarifiqui com s’ha d’aplicar el decret d’eficiència energètica per “evitar inseguretat jurídica” en establiments especialitzats en carn i els seus derivats. Així mateix, la patronal lamenta que el govern espanyol no hagi dialogat amb el sector abans d’establir mesures que afecten particularitats d’aquest tipus d’establiments i reclama una “revisió” de la norma.

Un grup de clients davant una carnisseria al Mercat del Poblenou de Barcelona | ACN
Un grup de clients davant una carnisseria al Mercat del Poblenou de Barcelona | ACN

Cedecarne considera que s’han de tenir en compte factors com el tipus d’establiments, la seva mida i el producte que es ven a l’hora de fixar les temperatures màximes i mínimes dins del local.

A més, creuen que el decret energètic entre en “clara contradicció” amb altres normatives com la laboral. Això, segons diuen, genera “inseguretat jurídica” a les empreses del sector. També remarquen que limitar l’aire condicionat a 27 graus contradiu les disposicions mínimes de seguretat i de salut dels llocs de treball que fixa la llei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa