Vadegust
Tots els passos per recollir bolets de forma segura

La temporada de bolets està arribant al seu final, però encara queden uns dies de marge per anar a recollir bolets. Per aquest motiu, t’expliquem tots els passos que has de seguir per tal de recollir-ne de forma segura, tal i com publica Ok Diario. Són els següents:

  1. En primer lloc, és molt important que mai recullis bolets en zones que siguin pròximes a carreteres, fàbriques, indústries o escombraries, ja que és molt probable que continguin elements tòxics.
  2. Per a recollir bolets hi ha bàsicament dues tècniques, que són a mà o amb una navalla.
  3. Si recol·lectaràs a mà, per a agafar cadascuna has de subjectar-la per la tija i girar-la 360° per a poder arrencar-la, mai treure-la d’una tirada, ja que es danyaria.
  4. En el cas que la vulguis agafar amb navalla, fes un tall horitzontal en la base del peu però sense arribar a ficar la navalla a terra, ja que, igual que si dones una estirada, es danyaria el miceli. La gran majoria de les persones utilitzen la navalla ja que és més còmode, ràpid i eficaç.
Tres cistells amb bolets | ACN
Tres cistells amb bolets | ACN

Fixa’t en l’espècie

Hi ha una enorme varietat de bolets, i això ens obliga a fixar-nos en quina és l’espècie preponderant en la nostra zona geogràfica. Mentre algunes poden recol·lectar-se tant a mà com amb una navalla, d’altres permeten únicament el tall amb una de les tècniques. Exemples d’això són el xampinyó silvestre, que ha de tallar-se sempre a mà, i el bolet de card silvestre, sempre amb una navalla.

Què passa si l’espècie és apta per a totes dues metodologies?

En aquest supòsit, opta per la navalla, ja que ofereix un major control de la situació i redueix les probabilitats de causar mal al fong.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa