Vadegust
Els països europeus que més cervesa produeixen

Espanya s’ha convertit en el segon país de la Unió Europea que produeix més cervesa, tot i tenir una forta tradició vinícola. Així ho assegura un informe recent d’Eurostat (l’Oficina Estadística de la Unió Europea) que recull les dades de 2021, i publicat per ‘La Vanguardia’. En concret, Espanya ocupa el segon lloc del rànquing al costat de Polònia, produint 3.700 milions de litres de cervesa a l’any.

Alemanya continua sent líder, amb el 23% del total de la producció, cosa que significa que una de cada quatre cerveses amb alcohol produïdes a la UE s’elaboren al país germànic. Al podi s’uneixen en el tercer lloc els Països Baixos, amb 2.500 milions de litres. Només aquests quatre països són responsables del 52% de la producció total de tota Europa.

El 2021, de fet, es van elaborar 33.100 milions de litres de cervesa amb alcohol en el nostre continent, i 1.700 milions de cerveses amb graduació inferior al 0,5%. Mentre que la producció de la primera va augmentar un 3%, la de sense alcohol ho va fer un 20%, la qual cosa demostra que aquesta última està en auge.

Dues dones consumint cervesa | Aladinia
Dues dones consumint cervesa | Aladinia

El país que més cervesa exporta són els Països Baixos (1.900 milions de litres de cervesa), seguits per Bèlgica (1.700 milions de litres) i Alemanya (1.600 milions de litres), mentre que el Regne Unit i els Estats Units continuen sent els principals destins en els quals s’importa la cervesa Europea (el 22% i el 19%, respectivament).

França, en canvi, encapçala el ránking dels països europeus que importen cervesa (800 milions de litres, la qual cosa suposa el 16% del total de les importacions); seguida d’Itàlia i Alemanya, que importen gairebé 700 milions de litres (13%).

Pel que sembla, a l’hora d’importar, la preferida és la cervesa britànica (el 47% de totes les importacions de cervesa no comunitàries en 2021) i la mexicana (el 23%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa