Vadegust
Els països amb més McDonald’s del món (entre ells Espanya)

Doncs sí, hi un rànquing amb els països del món que més establiments de McDonald’s tenen. La cadena de menjar ràpid compta actualment amb gairebé 40.000 establiments repartits per tot el món. Segons un estudi realitzat per la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR), i que recull Ok Diario, “hi ha un McDonald’s obert per cada 85.127 espanyols“. Tenint això en compte, és interessant saber quins són els països amb més McDonald’s.

Doncs bé, com era d’esperar, el primer lloc en el rànquing és per als Estats Units, amb 13.438 establiments oberts a finals de 2021. Li segueixen la Xina i el Japó, amb 4.395 i 2.941 restaurants, respectivament. Els següents llocs en la llista són per a: França (1.517), el Canadà (1.452), Alemanya (1.432), el Regne Unit (1.367), el Brasil (1.052), Austràlia (1.023), Filipines (671), Itàlia (634) i Espanya (557).

Cal assenyalar que en el número de McDonald’s oberts a Espanya s’han sumat els situats a Gibraltar i Andorra. Un detall a destacar és que el 2021 Rússia ocupava el lloc immediatament posterior a Austràlia. No obstant això, ara es troba fora del rànquing perquè, segons assenyala la UNIR, “la companyia va vendre tots els seus restaurants de Rússia a causa de la guerra en 2022”.

Una hamburguesa del McDonald’s | McDonald’s

Països on McDonald’s està prohibit

Ara que hem conegut quins són els països del món amb més McDonald’s, també és d’especial interès saber que hi ha diversos països on no hi ha ni un sol establiment de la cadena.

Entre els anys 1995 i 2005 hi havia vuit McDonald’s a Jamaica, però tots van tancar perquè no generaven guanys. L’obertura de la companyia estatunidenca al país va ser un complet fracàs.

A Europa, Islàndia és un dels països que no tenen McDonald’s. Va arribar a tenir tres restaurants des de 1993, però van desaparèixer el 2008 pels alts costos d’importació després de la crisi financera. Montenegro tampoc té un sol establiment de la cadena. En 2003, es va obrir un McDonald’s al país, però era un restaurant mòbil i mai va arribar a ser un element permanent.

A Bolívia, McDonald’s tampoc va tenir èxit, i va haver de tancar després d’obrir. La població local no es va interessar pel menjar ràpid, i, a més, Evo Morales, president del país, va afirmar que l’empresa no està interessada en la salut dels seus clients sinó en els seus beneficis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa