El pa és un aliment que agrada a pràcticament tothom i que és nutritiu. Però se l’acostuma a qüestionar bastant. De fet, molts cops és el primer producte que s’elimina de la dieta quan hi ha problemes de pes. Segons publica ‘RAC 1′, la doctora Magda Carlas assenyala que “té mala fama perquè el pa sempre ha quedat amb l’ombra que engreixa molt”. Però la doctora nega que sigui així. Segons ella, “el pa es relaciona molt amb el menjar ràpid” però, en definitiva, és aigua, farina, sal i llevat i té poc greix.

La doctora nutricionista diu que “el pa no són calories buides” perquè, entre altres coses, la farina ens aporta carbohidrats d’absorció lenta i una petita part de proteïna, greixos, calci, magnesi i zenc. A més, RAC 1 destaca cinc aspectes importants del paper del pa a la nostra dieta:

1. El pa és un aliment sa si és de qualitat

2. Es recomana que sigui integral si tenim problemes de pes

3. Les opcions riques en fibra també són interessants

4. El pa és una opció molt més bona que els dolços

5. Un entrepà ben fet no és un aliment dolent

Diversos pans de pagès | Pixabay
Diversos pans de pagès | Pixabay

El sabor del pa canvia per sempre

El sabor del pa, tal i com el coneixem a casa nostra, ha canviat per sempre. De fet, és possible que ja ho hagis notat, ja que fa dues setmanes va entrar en vigor la norma que redueix la quantitat màxima de sal en el pa, i que té com a objectiu oferir als consumidors un producte més saludable. La norma de qualitat del pa es va aprovar a l’abril de 2019 (Reial decret 308/2019, BOE d’11 de maig) i va entrar en vigor l’1 de juliol de 2019, però la mesura específica sobre els continguts de sal s’ha posposat fins ara amb la finalitat que a poc a poc els fabricants poguessin adaptar els seus processos de producció a la reducció d’aquest ingredient.

La norma estableix que el contingut màxim de sal permès en el pa comú, com a producte acabat, ha de ser de 1,31 grams per cada 100 grams de pa (13,1 g de sal per quilogram de pa o el corresponent 0,52 g de sodi per 100 g de pa), si s’analitza mitjançant determinació de clorurs. O bé de 1,66 grams de sal per 100 grams de pa (16,6 g de sal per quilogram de pa o el corresponent 0,66 g de sodi per 100 g de pa), si s’analitza mitjançant determinació de sodi total.

Més notícies
Diversos pans de pagès | Pixabay
El sabor del pa canvia per sempre: t’expliquem el motiu
Comparteix
Entra en vigor la norma que limita el contingut màxim de sal en el pa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa