Vadegust
oríGenes Festival Gastronómico: el viatge cap a una experiència gastronòmica única

Els dies 11,12 i 13 de juny de 2021 se celebrarà al Palauet de Teià (Barcelona) oríGenes Festival Gastronòmic, un esdeveniment boutique que pretén oferir una experiència gastronòmica inèdita a través del gaudi dels productes més autèntics i l’aprenentatge de l’artesania de la cuina. L’esdeveniment serà el primer festival gastronòmic des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 amb totes les mesures de seguretat garantides.

Es tracta d’un festival de vuit hores al dia, enmig de la naturalesa, on més de 12 degustacions cuinades en viu i acompanyades d’11 vins emocionaran a un màxim de 350 assistents i els farà prendre consciència del procés ancestral que hi ha darrere dels aliments. El festival comptarà també amb xerrades inspiradores de líders visionaris en gastronomia i sostenibilitat, música en viu, exposicions audiovisuals i tallers de creatius innovadors.

“oríGenes neix amb el propòsit de deixar un llegat, no és un projecte per a un any. Volem que l’assistent reflexioni sobre la necessitat de prendre consciència sobre la cuina i el planeta”, ha assegurat Lluís Cintas, co-fundador del festival. Durant tres dies, es pretén incidir en la importància de la tradició, de l’artesania i del respecte pel medi ambient per a viure una gastronomia de màxima qualitat.

Els protagonistes del viatge gastronòmic

Aquesta experiència cobrarà sentit gràcies a la cuina en viu i ininterrompuda de la mà de 12 artesans: Carlos Piernas, Anselmo Pérez, Viri Fernández, Nacho Gómara, Edu Torres, Daniel Jordà, Albert Roca, José Luis Domínguez, Gorka Rodríguez, Eva Vila, Juan Ángel*Rodrigálvarez i Bàrbara Sanfilippo. “Buscàvem gent a través de pautes clares: professionals creatius, emprenedores i que apostéssin per la cultura de l’esforç. Gent respectada pel seu sector i imprescindibles per a entendre el producte que representen”, ha explicat Emilio Suárez, co-fundador d’oríGenes Festival Gastronòmic.

Tots ells elaboraran, mitjançant tècniques tradicionals, els plats que conformaran l’oferta gastronòmica del festival, una barreja perfecta de cultura, història i territori que faran viatjar als assistents a gustos oblidats, els més purs. En la presentació també s’ha aportat el testimoni de dos dels protagonistes del festival. D’una banda, Albert Roca, mestre gelater que ha reconegut que sent especial orgull per un festival que aposta pels artesans triats: “No som gent famosa, ni mediàtica, som gent corrent, amb ànima, que treballem des de les nostres cases perquè és així la nostra forma de vida”.

D’altra banda, i en la mateixa línia, el xef Carlos Piernas ha apel·lat al sentiment original del festival, no només en el producte sinó també en les persones: “En la meva família no ens podíem permetre grans luxes. La meva àvia enviava al meu pare a comprar a la peixateria menjar per al gat i d’aquí ve tot el desenvolupament del salmó que fem, ve de la necessitat”, ha explicat. Piernas és especialista en fumats.

L’entorn del festival serà a l’aire lliure, al voltant del Palauet de Teià – Patrimoni Arquitectònic de Catalunya-, a la província de Barcelona, als jardins d’una masia del segle XVII de reconstrucció neomedievalista. Està situat en ple centre del poble, un paratge entre vinyes, bosc, mar i muntanya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Roser a maig 16, 2021 | 15:10
    Roser maig 16, 2021 | 15:10
    Pregunto: si compro la entrada me sirve para los tres diás?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa