Vadegust
L’origen dels M&M’s i per quin motiu es diuen així

Segur que n’has menjat mil vegades. I segur també que t’han encantant i, fins i tot, enganxat. Segur que te n’has posat un grapat a la boca i ja no has pogut parar de menjar-ne. Estem parlant dels populars M&M’s, un dels snacks més consumits arreu del món. Aquests dolços de xocolata, creats als Estats Units, es caracteritzen pels diferents colors del setinat extern i per la famosa lletra «m» impresa a la seva superfície.

En concret, i segons publica ‘Ok Diario‘, els M&Ms són unes xocolates de colors fabricats per l’empresa Mars Incorporated, un fabricant de diverses marques importants de dolços envasats als Estats Units. El nom d’aquest popular snack dolç és l’acrònim de Mars & Murrie Ltd, és a dir, els cognoms dels dos fundadors Forrest Mars i Bruce Murrie. Aquests van obrir la primera planta de fabricació de M&Ms als EUA en la dècada de 1940.

Sorprenent és d’on va sorgir la idea per a fer-los. Segons sembla va ser de Forrest Mars, que en la dècada de 1930, durant la Guerra Civil espanyola, va veure a uns soldats menjar ametlles garrapiñadas recobertes d’una pela que impedia que es fonguessin. Fill del fundador de l’empresa de confiteria Mars, Forrest no treballava en el negoci familiar a la fi de la dècada de 1930. Havia iniciat el seu propi negoci de productes alimentaris.

Un bol amb M&M’s | Pxhere

L’origen dels M&M’s

Després d’una baralla amb el seu pare i una breu estada a Europa, durant la qual va treballar per a Nestlè, Mars va decidir donar vida a la idea que havia tingut uns anys abans a Espanya. No va dubtar a posar-se en contacte amb Bruce Marrie, fill del president d’Hershey Xocolata. De la seva col·laboració, en 1941, van néixer les xocolates M&M’s.

La nova empresa M&M’s es va caracteritzar per la presència de només dos socis, Mars i Murrie, titulars respectivament del 80% i el 20% del capital social. Més tard, Murrie va vendre la totalitat de la seva propietat a Mars, qui es va convertir en l’únic accionista.

Els M&Ms van guanyar immediatament una creixent popularitat. Aquesta fama va estar en l’origen d’una sèrie de successives imitacions, tant que l’empresa va decidir distingir els seus productes imprimint una «m» negra sobre l’esmalt de color. L’any 1954 es va introduir llavors la variant M&M’s Peanut Xocolata, que tenia crema de cacauet en el seu interior i el mateix any es va canviar el color de la «m» de negre a blanc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa