Vadegust
Olíric convenç a la primera a Alemanya amb un producte de la més alta qualitat

Miquel Coll ha aconseguit dos triomfs a la fira ecològica més important del món: “Ens hem presentat per primera vegada al concurs que fan a Biofach d’olis d’oliva verge extra ecològics de tot el món. Hi ha hagut una participació de 105 olis. Els dos olis que hem presentat han obtingut diplomes. El monovarietal de koroneiki ha quedat dins el top ten (7a posició) i el coupage d’Arbequina i koroneiki ha quedat dins les 20 recomanacions que fan a mes del top ten”.

És, sense dubte, el reusltat d’una feina ben feta. “Des de l’inici vàrem tenir clar que volíem fer un oli d’alta qualitat amb personalitat pròpia, amb un caràcter i sabor mediterranis inconfusibles. Per això vàrem triar les varietats arbequina i koroneiki. La simbiosi entre ambdues varietats atorga a Olíric un sabor únic i diferenciat, ple de matisos, amb un resultat final equilibrat i elegant. La varietat arbequina, originària d’Arbeca (Lleida), li aporta dolçor i un elevat grau d’afruitat amb aromes d’herba acabada de tallar, ametlló, tomàtiga i poma. La varietat koroneiki, originària de Creta (Grècia), aporta elevats nivells d’àcid oleic que ajuden a una millor conservació de l’oli. És una varietat en la qual els picants i amargs predominen sobre els dolços i astringents. Presenta una aroma afruitada d’oliva verda amb aromes vegetals secundàries de fonoll, poma verda…”

Una descripció que ens val com presentación dels productes de la casa. Els entesos els defineixen com “un oli d’oliva verge extra equilibrat, complex i elegant”.

La producció es fa tota a la finca Ses Rotes (Santa Eugènia), des de sempre dedicada a l’olivar fins al segle XIX:  “El cultiu de la vinya a la finca es va mantenir fins a l’aparició de la fil·loxera a Mallorca, cap al 1891, any a partir del qual es va substituir pel cultiu de l’ametller, com es féu a gran part de Mallorca. L’any 2010 decidírem substituir el cultiu d’uns arbres envellits i poc productius per la sembra de les primeres oliveres. Al 2011 en sembràrem ja tota la finca i començà la nostra singladura en aquest món tan apassionant. La finca té una terra de call vermell molt pedregosa amb textura franca, ben drenada, que la fa idònia per al cultiu de l’olivera. Hi tenim sembrades 1.500 oliveres de les varietats arbequina i koroneiki“.

Ara acaben el procés de transició per obtenir la certificació com a finca plenament ecològica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa