Vadegust
Una nutricionista avisa per quin motiu no hauríem de menjar palets de cranc

Els palets de cranc són una opció molt senzilla per menjar sols o per afegir a amanides o altres plats, i que acostuma a agradar a tothom. A més, pensem que, com que és un producte derivat d’un animal del mar és sa. Doncs bé, això no és així, i la nutricionista Mónica Barreal va abordar aquesta problemàtica en una recent aparició en el programa ‘Hablando claro’, de TVE. Va analitzar quins són els ingredients i la forma de preparació d’aquests productes, i les raons per les quals hauries d’evitar-los.

Per què no s’haurien de menjar els palets de cranc

Com d’altres, els palets sobre la base d’aquests crustacis tenen l’inconvenient que la seva composició real no és igual que l’aparent. Mentre suposadament aquests aliments no tenen elements perjudicials per a l’organisme, n’hi ha prou per investigar-los per a comprovar que, en molts casos, són un parany. La clau està en el fet que, malgrat el nom amb el qual se’ls coneix, no estan elaborats amb cranc.

Segons recull Ok Diario, Barreal va afirmar que la gran majoria dels palets “estan fets amb una pasta” anomenada surimi, que no porta cranc. Va assegurar aquesta professional que es prepara amb “la morralla dels peixos”, una barreja de restes inútils.

I quines són aquestes restes? Segons l’experta, contemplen “trossos de peix, proteïna d’ou, olis com el de coco, etc.”. Això permet obtenir una pasta que sembla de cranc processat quan, en veritat, la presència de crustaci és mínima o nul·la.

Palets de cranc | Pixabay

Sense proteïnes animals

Com a part de l’engany als consumidors, l’especialista indica que es dissimula l’absència de proteïnes de peix i cranc afegint proteïnes vegetals. Aquestes aporten nutrients diferents, per la qual cosa qui ingereix els palets ignora què està realment menjant.

Les boques de mar o kanikama, com alguns els denominen, inclouen finalment una combinació d’edulcorants com el sucre i el sorbitol; sense detenir-nos en els saboritzants, aglutinants i preservants que poden tenir un impacte negatiu en el metabolisme.

Finalment, s’afegeixen els colorants que són els que li donen el seu to característic. És a dir, ni tan sols aquest és natural 100%. Bàsicament, més enllà de la forma en la qual es publiciten, els palets no guarden cap mena de relació amb el cranc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa