Vadegust
No llencis el líquid dels cigrons de pot: aquestes són les seves utilitats

Segurament sovint has obert un pot de cigrons i has acabat llençant el líquid que contenen. Doncs no ho hauries de fer, ja que aquest líquid es pot utilitzar a la cuina, tal i com publica Ok Diario.

D’entrada, és important aclarir que no estem davant d’un conservant, com en altres productes alimentaris que es comercialitzen en aquests envasos. Especialment perquè, en tractar-se d’un líquid que els cigrons desprenen de manera natural, no té cap contraindicació.

Aquest suquet, que durant anys hem malgastat en desconèixer els seus atributs, pot ser un gran aliat, i sobretot si som vegans. Devem aquesta dada al xef francès Joël Roessel qui, després d’investigar sobre aquest tema, va concloure que és molt similar a la cara d’ou.

Evidentment la seva composició és diferent, però els usos que se li poden donar a l’un i l’altre són molt semblants.

Cigrons de pot | Pixabay

Com a potencial substitut de la clara d’ou, aquest líquid aporta una gran quantitat de propietats indispensables per a l’organisme. Proteïnes, substàncies vegetals i hidrats de carboni apareixen en la seva composició i col·laboren amb el nostre metabolisme.

En relació a les receptes que es poden realitzar aprofitant-lo destaquen la merenga i la maionesa. Alguns prefereixen, no obstant això, elaborar preparacions no necessàriament veganes, com el mousse de xocolata amb llet.

Si desitges algun menjar més contundent que els anteriors, t’agradarà llegir que pots donar-li consistència a sopes, guisats i cremes. Sempre que estiguis a dieta i pretenguis evitar els rovells d’ou -o de nou, si ets vegà-, també pots preparar una truita de patates.

En qualsevol cas, recorda que és indispensable colar el líquid d’aquestes conserves, deixant que s’escorri bé per a obtenir el seu suc. Justament allà es concentren aquests nutrients imprescindibles, la qual cosa justifica que li donem una altra oportunitat en lloc de malgastar-lo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa