Vadegust
No facis mai això en el iogurt: l’estàs fent malbé

T’agrada el iogurt i en prens tot sovint? Doncs estigues molt atent a aquest article! A l’hora de consumir el iogurt, hi ha un error que gairebé tots cometem: llençar el líquid transparent. Però, què és? I, sobretot, què fa hi ha? Aquesta mateixa pregunta la va plantejar un lector de ‘The New York Times’ fa gairebé tres dècades.

Michel Saintain, investigador de la companyia Danone, va explicar el següent: “Aquest líquid transparent és el sèrum, que és la part aquosa de la llet que se separa de la quallada, que és la part blanca i més densa”. La quantitat de líquid que hi hagi sobre el iogurt depèn fonamentalment del temps: com més dura la fermentació, més sèrum puja a la superfície. També inclouen altres aspectes, com els moviments que el iogurt pateix durant el transport, per exemple.

Un iogurt de maduixa | Pixabay
Un iogurt de maduixa | Pixabay

El més interessant, segons publica Ok Diario, és que el sèrum, format en la seva major part per aigua, és un dels dos grups de proteïnes de la llet més importants. Conté una sèrie de nutrients que són essencials per a l’adequat funcionament de l’organisme, per la qual cosa tirar el líquid del iogurt és un gran error.

D’una banda, aporta potassi, un mineral clau per al sistema nerviós i que compleix diferents funcions: ajuda a la contracció muscular, al fet que el ritme cardíac es mantingui constant, a expulsar les deixalles de les cèl·lules i al fet que els nutrients arribin com cal a aquestes.

I, d’altra banda, té un alt contingut en calci, que ajuda a mantenir els ossos sans i forts. També participa en la coagulació de la sang, en la recepció de senyals nerviosos i de la relaxació i contracció muscular, entre altres funcions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa