Vadegust
No cal beure dos litres d’aigua al dia, segons un nou estudi

Quantes vegades has escoltat que cal beure dos litres d’aigua al dia? Segur que en nombroses ocasions però, segons sembla, no és recomanable fer-ho. Un estudi científic, publicat a la revista Science, i que recull Rac1, explica que cada persona ha de consumir una quantitat adequada per al seu cas i, a més, aquesta quantitat canvia al llarg de la vida.

“La ciència mai no ha donat suport a la idea dels vuit gots com una pauta adequada, encara que només sigui perquè confon el volum total d’aigua amb l’aigua beguda, mentre que gran part de l’aigua procedeix dels aliments que es consumeixen”, diu Dale Schoeller, professor emèrit de ciències de la nutrició de la Universitat de Wisconsin-Madison (Estats Units), que fa dècades que estudia l’aigua i el metabolisme.

La investigació s’ha basat en més de 5.600 persones de 26 països, amb edats compreses entre els 8 i els 96 anys. L’estudi ha mesurat la quantitat d’aigua que la gent consumeix realment diàriament: la rotació d’aigua dins i fora del cos i els factors principals que la impulsen. Els resultats mostren que moltes condicions físiques, atmosfèriques i genètiques que ens fan beure més o menys. “Hi ha mitjanes diàries des d’un litre al dia fins als sis”, diuen.

Got d'aigua amb gel | Pixabay
Got d’aigua amb gel | Pixabay

Una de les investigacions més comentades sobre el tema és una revisió d’articles publicada el 2002 a la revista American Physiological Society. Algunes de les conclusions, com explicava el dietista, nutricionista i biòleg Juan Revenga en un article, són que no hi ha documentació científica que doni suport a la recomanació del suposat benefici de beure dos litres d’aigua al dia, i que aquesta recomanació pot ser excessiva per a una persona sana en un clima temperat i amb una vida sedentària.

A més, la recomanació podria ser més perjudicial que beneficiosa si es té en compte el risc d’hiponatrèmia (nivells baixos de sodi en sang). 

Si no hem de fer cas de la recomanació dels dos litres al dia, quanta aigua hem de beure? Hem de beure per cobrir la set que tinguem. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa