Vadegust
New York Rolls: així és el croissant rodó que triomfa a les xarxes

Potser has vist darrerament a les xarxes un croissant rodó que està arrassant. Estem parlant dels New York Rolls, que ara estan tan de moda. Des dels dies previs a les festes de cap d’any, a Instagram i TikTok no paren d’aparéixer usuaris ensenyant aquestes preparacions dolces, un croissant però amb format rotllo.

Com el seu nom indica, la fama d’aquests dolços es va iniciar a la ciutat de Nova York, i és que la Gran Poma va ser la primera a testificar la comercialització de la més recent variant d’aquesta tradicional pastisseria francesa, tal i com publica Ok Diario.

La història dels Nova York Rolls

Més enllà de l’explosió a xarxes d’aquests rolls, l’invent va tenir el seu primer capítol allà per l’any 2013 quan Dominic Ansel va crear el cronut, dit així per estar a mig camí entre un croissant i un dònut.

New York Rolls de Lafayette Grand Café and Bakery | Instagram Lafayette Grand Café and Bakery

Però no va ser sinó fins el mes de març del 2022 que el Lafayette Grand Café and Bakery, en el NoHo novaiorquès, va presentar a la seva clientela els Nova York Rolls, convertint-los en un dels favorits de la ciutat.

La invenció va ser denominada The Suprême, i descrita com un croissant circular farcit de crema i cobert amb setinat, gairebé un homenatge a dos dels símbols de la patisseria francesa, el croissant i el “pain au chocolat”.

La clau del seu èxit resideix en què el típic croissant és emplenat amb una doble xocolata, exactament com es fa en el pa de xocolata, la qual cosa li dona un gust únic pel contrast de sabors que es genera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa