Vadegust
Multat un viatger per no declarar dos entrepans del McDonald’s

Cas molt curiós. Un turista va aterrar a l’aeroport australià de Darwin, al nord del país, i allà va haver de pagar una sanció de 2.664 dòlars australians (prop de 1840 euros) per portar dos sandvitxos de McDonald’s i un croissant entre el seu equipatge, segons ha informat la CNN i ha recollit ‘La Vanguardia‘. Tot va passar quan els gossos del personal de seguretat van olorar una carn no declarada a les maletes d’un passatger arribat de de Bali, Indonèsia. Es tractava de dos McMuffins d’ou i salsitxa i un croissant de pernil, que van ser requisats.

Per quin motiu va passar? Doncs perquè a finals de juliol les autoritats australianes van reforçar les mesures de seguretat per a fer front a un brot de febre aftosa procedent de Bali. Aquesta malaltia infecciosa causada per un virus de la família Picornaviridae provoca lesions de tipus vesicular en mucoses i epiteli d’animals amb peülles.

No afecta les persones, però representaria un risc per al bestiar, inclosos bovins, ovins, caprins i porcins, ja que es pot transmetre a través de la roba i els aliments.

Un McMuffin | McDonald’s

En un comunicat, les autoritats australianes han explicat que un brot d’aquesta malaltia podria costar 80.000.000 euros a l’economia del país i que, per això, el passat 22 de juliol van decidir aprovar una sanció per als viatgers que portin en el seu equipatge lactis i productes carnis sense declarar.

El ministre d’Agricultura, Pesca i Silvicultura, Murray Watt, ha assenyalat que possiblement aquest serà el menjar de McDonald’s més car que pagarà el turista a la seva vida, ja que la multa que ha hagut d’abonar supera el preu d’un bitllet des de Bali. Però també ha insistit que no simpatitza amb els qui desobeeixen les estrictes mesures de bioseguretat d’Austràlia.

Austràlia està lliure de febre aftosa i volem que segueixi així“, deia en una altra declaració que es recull en el comunicat.

A més de no declarar articles d’alt risc potencial per a la bioseguretat, el passatger en qüestió havia proporcionat un document fals i enganyós.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa