Vadegust
El motiu pel qual no s’ha de guardar mai el formatge a la nevera

Segur que has dubtat en més d’una ocasió sobre si cal posar el formatge a la nevera. I segur també que ho has acabant fent pràcticament sempre. Doncs bé, per a conservar-lo en perfectes condicions, la recomanació és la d’emmagatzemar-lo en un lloc fresc i sec, com el rebost, però no en la nevera, segons publica ‘Ok Diario‘.

Com conservar el formatge?

Al contrari del que moltes persones creuen, el formatge s’endureix més dins de la nevera que fora. Per aquest motiu, el millor és deixar-lo en el rebost, a l’aire o embolicat en un paper. Si ja l’hem tallat i no consumirem la resta en molt de temps, podem aplicar una mica d’oli on estigui el tall perquè duri més i estigui més sucós.

Una cosa a la qual hem de prestar molta atenció és a la manera d’embolicar el formatge. No hem de mantenir-lo massa temps envasat al buit perquè li impedeix transpirar. Descartem també el paper d’alumini per la mateixa raó, així com el tupper.

Un formatge tendre | Pixabay

El formatge ha de transpirar per a conservar-se com cal. L’ideal és utilitzar paper microperforat, com el que utilitzen les formatgeries. Però no acostumem a tenir aquest tipus de paper a casa, així que podem recórrer al paper de forn, i embolicar el formatge de tal manera que quedi una mica folgat. Això sí, a l’hora de menjar-lo, és important que el traguem mitja hora abans.

Tipus de formatge

En el cas del formatge curat, igual que els embotits naturals que es venen en una única peça, com el pernil, no és necessari ficar-los en la nevera per a conservar-los. És més, és millor deixar-los fos perquè no perdin el seu sabor i les seves propietats naturals.

Per contra, els formatges frescos, com el mató, la mozzarella i la ricotta sí que necessiten refrigeració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa