Vadegust
El motiu pel qual no has de prendre massa cervesa sense alcohol

Et pot semblar una broma, però no. Hi ha un motiu pel qual no hauries de beure massa cervesa sense alcohol. Segons publica ‘La Vanguardia‘, tot i no portar alcohol no ha de prendre’s com si fos aigua, perquè porta petites quantitats de sucres. Però de manera moderada és beneficiosa.

Un estudi fet l’any 2019 per la Universitat de Castella-la Manxa assenyala que “la cervesa sense alcohol és beneficiosa per a la salut, ja que conté gran quantitat d’antioxidants i no té els efectes negatius de l’alcohol sobre la salut”. L’estudi afirma que tant la cervesa sense alcohol, com la negra i la lager tenen propietats antioxidants beneficioses (especialment la negra), però afegeix “que la 0,0 manté aquestes propietats, però sense els efectes nocius de la graduació”.

Ara bé, els bevedors de cervesa sense alcohol també volen que les marques els cuidin. Igual que han anat apareixent mil especialitats de cerveses de tota mena (IPA, artesanes…), les grans cerveseres espanyoles han anat traient al mercat, en els últims anys, opcions per aquells que no volen ingerir alcohol. I ara mateix, la 0,0 torrada és la que s’emporta la palma.

Una copa amb cervesa | Pixabay
Una copa amb cervesa | Pixabay

“Segons els nostres estudis, els consumidors trien una cervesa o una altra sense alcohol, en primer lloc, pel sabor, però també per la textura i la consistència de la beguda. Per això fa dos anys vam treure al mercat la Free Damm Torrada, una cervesa 0,0% que en boca es mostra àmplia, amb pes i amb tots els matisos dels malts torrats”, assegura a ‘La Vanguardia’ Jaume Alemany, director de Màrqueting, Exportació i Comunicació del grup Damm.

Damm afegeix a les seves cerveses sense alcohol xarop de glucosa, un ingredient que no s’ha de prendre en excés, però que en petites quantitats no és nociu, segons l’OMS. Qui també està potenciant la cervesa 0,0 torrada és el grup Mahou San Miguel, líder a Espanya.
I així ha estat com les marques s’han hagut de posar les piles també amb les cerveses sense alcohol. Igual que Damm, des de Mahou San Miguel han anat en la mateixa línia amb la 0,0 torrada: “Aquesta novetat arribava per a cobrir la necessitat, cada vegada major, de tots aquells aficionats a la cervesa que volien gaudir de l’autenticitat i sabor d’una torrada, però no volien consumir alcohol”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa