Vadegust
El motiu pel qual no s’han de barrejar ous i llimones a la nevera

Segurament no t’has aturat a pensar-ho mai, però hi ha un motiu pel qual no s’han de barrejar ous i llimones a la nevera. Les llimones s’han convertit en un element fonamental de la nostra nevera, són la base d’una alimentació saludable que comença a primera hora. L’aigua amb llimona, la llimonada o un bon bescuit, sense renunciar a un amaniment amb molt de sabor, les propietats d’aquest element són enormes i hem d’aprofitar-les al màxim.

D’igual forma que els ous no poden faltar a cap nevera. Són l’element low cost amb el qual preparar una i mil receptes. Des de la nostra benvolguda truita de patates fins a una quiche o un increïble pastís, sense renunciar als ous ferrats. Podem gaudir d’aquest ingredient de formes diverses, sempre que sapiguem col·locar-lo en la nevera.

Miguel A. Lurueña, divulgador i doctor en Ciència i Tecnologia d’Aliments ha advertit a un usuari de Twitter que ha volgut fer broma amb els aliments que estan en la seva nevera, tal i com recull OK Diario. Molta gent col·loca en aquestes prestatgeries de la porta de la nevera tot el que sobra, com ara meitats d’aliments, i també els ous que col·loquem perquè no ocupin espai.

Una nevera plena de menjar | Pixabay
Una nevera plena de menjar | Pixabay

Aquest error pot costar-nos molt car, en el que es diu contaminació creuada. Els bacteris poden influir de ple en els aliments, proliferant i creixent. Amb la qual cosa, podem provocar sense saber-ho, una intoxicació alimentària. Per a evitar-ho, res millor que seguir un ordre en la nevera segons aquest doctor en ciència.

Apunta al fet que: “Els ous crus sempre allunyats de la resta dels aliments, millor a l’interior del frigorífic i en ouera amb tapa” i afegeix: “Les meitats de vegetals han d’estar embolicades en film i no a la porta, i mai en contacte amb aliments bruts (ous, carn crua, etc)!”. D’aquesta manera evitarem la contaminació creuada d’aliments que pot ser especialment nociva en aquests temps que corren.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa