Segurament no t’has aturat a pensar-ho mai, però hi ha un motiu pel qual no s’han de barrejar ous i llimones a la nevera. Les llimones s’han convertit en un element fonamental de la nostra nevera, són la base d’una alimentació saludable que comença a primera hora. L’aigua amb llimona, la llimonada o un bon bescuit, sense renunciar a un amaniment amb molt de sabor, les propietats d’aquest element són enormes i hem d’aprofitar-les al màxim.
D’igual forma que els ous no poden faltar a cap nevera. Són l’element low cost amb el qual preparar una i mil receptes. Des de la nostra benvolguda truita de patates fins a una quiche o un increïble pastís, sense renunciar als ous ferrats. Podem gaudir d’aquest ingredient de formes diverses, sempre que sapiguem col·locar-lo en la nevera.
Miguel A. Lurueña, divulgador i doctor en Ciència i Tecnologia d’Aliments ha advertit a un usuari de Twitter que ha volgut fer broma amb els aliments que estan en la seva nevera, tal i com recull OK Diario. Molta gent col·loca en aquestes prestatgeries de la porta de la nevera tot el que sobra, com ara meitats d’aliments, i també els ous que col·loquem perquè no ocupin espai.

Aquest error pot costar-nos molt car, en el que es diu contaminació creuada. Els bacteris poden influir de ple en els aliments, proliferant i creixent. Amb la qual cosa, podem provocar sense saber-ho, una intoxicació alimentària. Per a evitar-ho, res millor que seguir un ordre en la nevera segons aquest doctor en ciència.
Apunta al fet que: “Els ous crus sempre allunyats de la resta dels aliments, millor a l’interior del frigorífic i en ouera amb tapa” i afegeix: “Les meitats de vegetals han d’estar embolicades en film i no a la porta, i mai en contacte amb aliments bruts (ous, carn crua, etc)!”. D’aquesta manera evitarem la contaminació creuada d’aliments que pot ser especialment nociva en aquests temps que corren.