Segur que ho has vist fer en múltiples ocasions. I és possible, fins i tot, que tu també ho hagis fet. Hi ha qui posa sucre al tomàquet quan el cuina amb l’objectiu de reduir-ne l’acidesa. Però és una acció que hauries de realitzar. Segons publica ‘OK Diario‘, sovint quan fem sofregit de tomàquet sense més, potser amb una mica de ceba i pebrot, molta gent hi tira una llauna de tomàquets triturats i afegeix un polsim de sucre i fins i tot de sal.
Es diu que es fa per a reduir l’esmentada acidesa, però la veritat és que afegir aquest sucre pot tenir en realitat un efecte sobre el sabor que no ens agradarà massa. És una qüestió de química: depenent del tipus de tomàquets que volguem utilitzar per a la salsa, el pH està entre 3,9 i 4,6 però afegir el sucre no afectarà el grau d’acidesa , sinó només al sabor.
Llavors, com superar el problema dels tomàquets massa àcids? Com a màxim es pot afegir una mica de bicarbonat de sodi que eleva el pH esmorteint el grau d’acidesa de la salsa… Tot i això, el consell continua sent apreciar plenament el que la naturalesa ens ofereix tractant els ingredients el menys possible.