Segur que ho has vist fer en múltiples ocasions. I és possible, fins i tot, que tu també ho hagis fet. Hi ha qui posa sucre al tomàquet quan el cuina amb l’objectiu de reduir-ne l’acidesa. Però és una acció que hauries de realitzar. Segons publica ‘OK Diario‘, sovint quan fem sofregit de tomàquet sense més, potser amb una mica de ceba i pebrot, molta gent hi tira una llauna de tomàquets triturats i afegeix un polsim de sucre i fins i tot de sal.

Un pot de tomàquet fregit | Pxhere
Un pot de tomàquet fregit | Pxhere

Es diu que es fa per a reduir l’esmentada acidesa, però la veritat és que afegir aquest sucre pot tenir en realitat un efecte sobre el sabor que no ens agradarà massa. És una qüestió de química: depenent del tipus de tomàquets que volguem utilitzar per a la salsa, el pH està entre 3,9 i 4,6 però afegir el sucre no afectarà el grau d’acidesa , sinó només al sabor.

Llavors, com superar el problema dels tomàquets massa àcids? Com a màxim es pot afegir una mica de bicarbonat de sodi que eleva el pH esmorteint el grau d’acidesa de la salsa… Tot i això, el consell continua sent apreciar plenament el que la naturalesa ens ofereix tractant els ingredients el menys possible.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maria Julià Bohils a setembre 22, 2022 | 22:01
    Maria Julià Bohils setembre 22, 2022 | 22:01
    Sempre hi posava bicarbonat, però més tard vaig descobrir que amb mel, m'agradava més. Hi desde fa uns quant anys hi poso mel.
  2. Icona del comentari de: J Alba a setembre 23, 2022 | 19:47
    J Alba setembre 23, 2022 | 19:47
    El bicarbonat li don gust a medicina i a més de ser salat, és perjudicial per la tensió. La meva àvia ja posava sucre al tomàquet des de (S XIX). Lo que dieu és un rotllo, per què el gust dolcet a qualsevol tomàquet actual, li va molt bé.
    • Icona del comentari de: Anònim a setembre 26, 2022 | 17:32
      Anònim setembre 26, 2022 | 17:32
      Jo penso el mateix,el sucre li dona un gust molt bo
  3. Icona del comentari de: Anònim a setembre 26, 2022 | 23:57
    Anònim setembre 26, 2022 | 23:57
    La mare també hi posava sucre i jo segueixo i queda bon gust.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa