Vadegust
El motiu pel qual cal congelar les mongetes verdes abans de cuinar-les

Potser no t’ho havies plantejat mai, però hi ha un motiu de pes pel qual cal congelar les mongetes verdes abans de cuinar-les. Si mai has provat de fer-ho, hauries d’experimentar amb aquesta tècnica. Segons publica Ok Diario, El xef i escriptor gastronòmic J. Kenji López-Alt assegura l’èxit d’usar aquest senzill truc, si el que vols és que siguin cruixents en menjar-les.

De fet per al xef, pel que fa a les mongetes, la forma en què les cuines és bàsicament el pas més important. En concret, quan cuines mongetes (però també altres verdures) i les bulls i després les passes per aigua freda notes immediatament que la seva textura es torna més cruixent. Alguna cosa que pot augmentar en el cas que les congelis abans de bullir-les o de passar-les per la paella.

Mongetes verdes saltades a la paella | Pixabay

En el cas de l’esmentada immersió ràpida en aigua gelada, essencialment el que fem és interrompre el procés de cocció, la qual cosa ens permet mantenir una textura cruixent perfecta i evitar convertir les mongetes en farinetes. Tot i això, la tècnica de J. Kenji López-Alt permet anivellar les mongetes introduint gel al principi del procés.

El millor és començar congelant-les. Això les transforma de manera similar a l’escaldat, trencant les cèl·lules de dins per a ajudar a obtenir aquesta textura perfecta. El secret d’aquesta tècnica radica en la inversió del procés típic. En lloc de cuinar i després refredar ràpidament les mongetes en aigua gelada, es recomana congelar-les, deixar-les descongelar i després saltar-les en una paella.

Segons López-Alt, aquesta simple modificació del procés de cocció donarà un resultat final increïble. Les mongetes estaran cruixents en lloc d’incòmodament xopes. Un truc que val la pena provar però que és a més una tècnica que funciona bé per a qualsevol verdura que tingui una estructura llarga i estreta similar; així que el xef ens recomana provar-la també amb espàrrecs o pèsols.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gourmet. a octubre 10, 2022 | 08:08
    Gourmet. octubre 10, 2022 | 08:08
    Doncs no se pas..... els aliments congelats sempre desmereixen una mica. Ho de provat amb marisc, amb bolets i altres. Cert que permet la conservació de menges que d'altra manera no seria possible. De tota manera ho provaré.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa