Vadegust
El motiu de la ciència per recomanar que mengis un plàtan al dia

El plàtan és una fruita que, en general, agrada a tothom i que és molt fàcil i pràtic de menjar. I, a més, els experts recomanen que en mengem un cada dia. I, a poder ser, a primera hora del matí, ja que després del repòs nocturn, el cos necessita una bona dosi d’energia, així que prendre un plàtan és una molt bona opció.

En la composició del plàtan destaca especialment el seu alt contingut en hidrats de carboni (20%). Quan el plàtan està immadur, l’hidrat de carboni que es troba en major quantitat és el midó. Però, a mesura que madura, el midó es va transformant en sucres simples com ara glucosa, fructosa i sacarosa.

Plàtans en un supermercat | Pixabay
Plàtans en un supermercat | Pixabay

La raó per la qual els experts recomanen prendre un plàtan al matí és perquè és una de les fruites més nutritives. Compta amb una bona quantitat de fibra, potassi i vitamines B6 i C. Això pot proporcionar molta energia a nivell físic i mental, un fet molt important per a afrontar la jornada, tal i com publica Ok Diario.

No obstant això, també pot augmentar els nivells de sucre en la sang i causar una baixada a mig matí. Són les conclusions a les quals ha arribat l’estudi ‘L’impacte de la composició de la dieta en la regulació dels nivells de sucre en sang’.

Però no hi ha per què alarmar-se. Menjar un plàtan a l’esmorzar ajuda a millorar el trànsit intestinal i genera sensació de sacietat gràcies al seu alt contingut en fibra. Segons dades ofertes per la Llibreria Nacional de Medicina dels Estats Units, un plàtan conté uns tres grams de fibra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa