Vadegust
Moren dos nens a França per consumir pizzes congelades contaminades

Dos nens han mort a França després de consumir pizzes congelades de la marca Buitoni que estaven contaminades. Per aquest motiu, la fiscalia de París ha obert una investigació per “homicidi involuntari” a l’empresa italiana, després de registrar aquestes dues morts i diversos malalts greus pel síndrome d’urèmica hemolític (SUH). En concret, les pizzes estarien contaminades per bacteris Escherichia Coli, productores de toxines Shiga que poden provocar enrampades abdominals, diarrea sanguinolenta, febre i vòmits.

Les investigacions sobre els casos greus de SUH notificats a França van començar l’1 de gener i van confirmar aquest vincle mitjançant anàlisis epidemiològics, microbiològics i de traçabilitat. Les autoritats sanitàries franceses han recomanat a les persones que tinguin en el seu congelador pizzes d’aquesta marca que les “destrueixin”.

Una pizza de Buitoni | Facebook Buitoni Italia

Alhora, han insistit en la importància de visitar a un metge després de consumir el producte retirat si en un termini de 10 dies les persones presenten diarrea, dolor abdominal o vòmits o, si en un termini de 15 dies, tenen signes de gran fatiga, pal·lidesa o disminució del volum de l’orina, que s’enfosqueix.

Buitoni va començar a retirar el passat 18 de març totes les pizzes d’aquesta gamma comercialitzades des del mes de juny de 2021. Tot i això, les autoritats demanen als consumidors que si constaten que les pizzes Fraîch’Up de Buitoni encara es troben a la venta, ho comuniquin en la plataforma SignalConso.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa